Passief Inkomen met Affiliate Marketing

Kun je nog steeds geld verdienen met affiliate marketing?

Er liggen nog steeds volop kansen en mogelijkheden om een passief inkomen op te bouwen met affiliate marketing. Ga maar na: steeds meer bedrijven zetten affiliate marketing in als extra afzetkanaal, wat inhoud dat zij op zoek zijn naar affiliates om hun diensten en producten te promoten.

Alleen, hoe doe je dat? Is affiliate marketing wel een winstgevend verdienmodel? En kan iedereen er mee starten?

Terechte vragen.

Veel mensen starten ermee, maar weten het niet vol te houden en stoppen voordat ze er goed geld mee verdienen.

En dat is jammer. Want met de juiste technieken, inzichten en volharding valt er genoeg te verdienen. Geheel passief.

Moet je wel eerst wat voor doen. Daar ontkom je niet aan.

Heb jij zoiets van: ik wil er voor gaan en ik besef dat er investering nodig is zowel in tijd als geld, dan is er veel mogelijk.

Wanneer je daar meer over wilt weten, ben je hier op de juiste plek.

Inhoudsopgave

Alle artikelen over geld verdienen met affiliate marketing

Alle artikelen over geld verdienen vind je hier op één plek.

Waarom passief inkomen opbouwen met affiliate marketing?

Er zijn tal van mogelijkheden om passief geld te verdienen. Wat maakt affiliate marketing nu zo interessant?

Misschien herken je dit: online ondernemen spreekt je aan en de kansen zie je. Het internet biedt daarvoor genoeg mogelijkheden. Tegelijkertijd lijken die mogelijkheden eindeloos en in plaats van dat je ergens mee start, blijf je juist eindeloos in onderzoekmodus en gebeurt er niets.

Ook weet je niet goed waar jij specifiek mee zou kunnen starten. Met welke kosten moet je bijvoorbeeld rekening houden? Wat kost het allemaal? De kosten weerhouden je om van start te gaan.

Wellicht dat je een fulltime baan hebt of nog op school zit. Veel tijd heb je niet om daarnaast nog wat te doen. Een klantenservice runnen, een correcte boekhouding bijhouden, marketing inspanningen om handel binnen te halen… allemaal dingen die bij het online ondernemen hoort. Die tijd heb je simpelweg niet.

Zo hoeft het niet te zijn.

Affiliate marketing biedt uitkomst.

Starten is gemakkelijk en de opstartkosten zijn laag. Je hebt daarnaast nooit te maken met klanten en met een paar uur in de week kun je al een goede start maken.

En wanneer je het eenmaal goed op de rit hebt? Terwijl je opbrengsten steeds meer en meer worden, blijven de kosten laag. Je spendeert steeds minder tijd en zal je nog steeds niets te maken hebben met klanten die van alles willen.

Voor mij is dat het ideale verdienmodel. Daarom bouw ik passief inkomen op met affiliate marketing.

Help mensen de juiste beslissing te maken en creëer een passieve inkomstenbron

Affiliate marketing is kortgezegd het promoten van andermans producten en daar commissies voor verdienen.

Maar het is meer.

Wat je in feite doet is mensen helpen met de juiste beslissing te maken bij een aankoop. Doe je dit goed en met deze intentie, dan zal je dit op termijn terugzien in je verdiensten.

Affiliate websites

Er zijn al zoveel affiliate websites. Is er nog wel ruimte voor nog meer affiliate marketeers?

Ja. Competitie is een goed signaal. Het betekent dat er een markt is. En waar markt is, valt geld met affiliate marketing te verdienen.

Wel zal je het beter dan de competitie moeten doen. Toegegeven, de lat ligt hoog. Maar, zoals gezegd: heb je de intentie om mensen te helpen bij het maken van een goede beslissing, dan zal je zien dat je competitie voor bent.

Succes met affiliate marketing

Het geheim van succes zit hem vooral in consistentie en een beetje discipline. En ook blijven studeren. Blijf niet stil, maar blijf je ontwikkelen.

Net als dat een chirurg ook constant op de hoogte is van de nieuwste inzichten, zo zal jij je ook moeten blijven ontwikkelen in affiliate marketing.

Dat brengt me op het volgende punt. Je moet het leuk vinden. Niet persé hetgeen je promoot, dat zullen velen aanraden. Wat belangrijker is, is dat je affiliate marketing leuk vind.

Het spelletje, dat moet je leuk vinden: optimaliseren van je website, de juiste zoekwoorden vinden, een goede niche pakken, content produceren, zorgen dat mensen je website of YouTube kanaal vinden.

Anders houd je het niet lang vol.

Steve Jobs (de oprichter van Apple) zei het ooit zo mooi…

De toekomst van affiliate marketing

Affiliate marketing blijft een belangrijk afzetkanaal. Voor bedrijven is het bijna gratis reclame, te vergelijken met mond tot mond reclame. Denk aan influencers, bloggers en YouTubers. Die doen niets anders dan producten aanprijzen.

Wel zal je harder je best moeten doen om je commissie te verdienen. Enerzijds door het volwassen worden van het vakgebied, anderzijds door ontwikkelingen op het gebied van persoonsgegevens.

Maar dit zie ik niets meer dan ontwikkelingen die je in elke markt tegenkomt. Je moet meebewegen, anders red je het niet. Zo is het ook gegaan met mobiele telefoons.

Ooit waren Nokia en Blackberry onverslaanbare concurrenten, zowel in de zakelijke markt als consumentenmarkt. Totdat Apple met de iPhone kwam. De markt veranderde, maar Nokia en Blackberry veranderden niet mee. Met als gevolg? Precies.

Zolang bedrijven geld verdienen met affiliate marketing als afzetkanaal en zolang consumenten behoefte hebben aan oprechte tips en hulp bij een aankoop door onafhankelijke partijen, zullen er affiliates nodig zijn.

Veelgestelde vragen over affiliate marketing

Voor affiliate marketing heb je geen website nodig. Je kan prima een ander kanaal gebruiken. Bijvoorbeeld met een een emaillijst of een YouTube kanaal.

Met affiliate marketing kun je alles promoten wat er maar te promoten valt.

Voorbeelden: koffieapparaten, fietsen, (online) cursussen, auto’s, boeken, seminars, tickets, reizen, laptops, tv’s, haakspullen, yoga matten, etherische olie, golfspullen… en nog veel meer!

Wanneer mensen via jouw unieke promotielink een product aanschaffen, krijg jij een percentage van de aanschafprijs, de zogenaamde affiliate commissie.

Doordat bij het klikken op jouw link een cookie wordt opgeslagen, kan de verkoper precies zien aan wie de commissie uitbetaald moet worden.

Het percentage wat je krijgt aan commissie verschilt per product. Dat kan 6% zijn, maar ook 50%. En alles wat er tussenin ligt.

Staar je echter niet blind op de te verdienen commissie. Een product met een hoge commissie is niet per definitie het product waar je het meeste mee verdient.

Een goedlopend product met een lage commissie geeft nog altijd een beter rendement dan een product met hoge commissies, maar die niet te verkopen valt.

Ergens tussen de drie maanden en een jaar begin je te verdienen met affiliate marketing. Uiteraard is dit afhankelijk van de niche en je eigen inspanningen.

Het is absoluut mogelijk om rijk te worden met affiliate marketing. Genoeg voorbeelden die dat bewijzen.

Realiseer alleen dat dit verdienmodel geen quick-rich model is. Het is een longterm effort en het is een echt vak. Beginnen is makkelijk, maar je moet het ook volhouden. Met een website en 3 berichten vol met affiliate links kom je er natuurlijk niet.

Relevante artikelen over het het opbouwen van passief inkomen met affiliate marketing

Wil je meer weten over een passief inkomen met affiliate marketing en ben je nieuwsgierig naar hoe je er geld mee kunt verdienen? Lees dan gerust de artikelen op GroeiSelfie.

Basiscursus: Affiliate Marketing Revolutie

Ben je nog helemaal nieuw in affiliate marketing en wil je er meer over leren? Dan is de Affiliate Marketing een aanrader. Je leert er de basis om goed van start te gaan.

Lees eerst mijn review over de Affiliate Marketing Revolutie >>


Aanbevelingen

Basis Training

Vrij zijn via het internet? Met de juiste strategieën lukt dat!

 

Meld je aan

Instap Cursus

Leer de basis en meer…

Review Affiliate Marketing Revolutie

Meer info
Jerry
Ik heb een fascinatie voor alles wat met passief geld verdienen te maken heeft. Een aantal dingen wil ik met je delen. Dat doe ik voornamelijk hier op GroeiSelfie. Daarnaast schrijf ik uitgebreide reviews over (online) cursussen en diensten, waarmee je persoonlijk of in je business meer vrijheid krijgt. Dit alles doe ik in mijn vrije tijd, voor de fun, naast mijn parttime job in het onderwijs. Schrijf ik niet, dan ben ik aan het werk… 😉