Beste Mindset boek voor succes en geluk

( Mijn persoonlijke Top 5 )

Er zijn veel Mindset boeken die je op weg helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Maar wat is nu het beste boek? Ik kan een lijst maken van minstens twintig boeken die je zou moeten lezen. Alleen passen die jammer genoeg niet in een top 5. Soms moet je nu eenmaal keuzes maken ; )

Inhoudsopgave

TOP 5: The Unstoppable Mindset – Jia Ruan

Het jongste boek over mindset en tevens de jongste auteur uit het rijtje. Toch verdient dit boek een Top 5 nominatie.

Begin twintig was ik. Ik weet het nog goed. Persoonlijke effectiviteitstrainingen geven leek mij leuk om te doen. Het werd mij echter afgeraden. Vanwege mijn jonge uitstraling. Ik zou niet genoeg autoriteit uitstralen, want het waren merendeels 40-plussers die zich bezig hielden met persoonlijke ontwikkeling en die zouden niets aannemen van een jonge twintiger. Ik kon beter beginnen met ander soorten trainingen geven. Bijvoorbeeld lesjes geven in Office, Excel en dergelijke.

Het was een matig advies waar ik beter niet naar had kunnen luisteren. Want niets is minder waar.

Jia Ruan bewijst dat. 24 jaar is hij en hij nu al een boek op zijn naam.

Anthony, I’m not you guru, Robbins zegt: kijk naar wat iemand doet wat jij graag wilt doen en modeleer dat. Oftewel kopieer zijn of haar succesvolle gedrag. Doe die dingen wat die persoon succesvol maakt.

Ik vind het inspirerend om te zien dat een jonge gast als Jia Ruan dergelijke lessen volledig heeft omarmd en er iets mee doet. In zijn boek neemt hij je mee in zijn journey. Hij geeft de lessen door die hij heeft geleerd op het gebied van mindset. Het zijn de belangrijkste en beste lessen die hem succesvol maakt.

Een review van de Unstoppable Mindset cursus vind je hier >>

Hoe succesvol die lessen voor hem waren?

In twee jaar tijd heeft hij meer dan 4 miljoen euro verdiend met zijn online trainingen en andere online activiteiten.

Dan mag je wel vaststellen: deze jongeman doet iets goed!

En wanneer je dat vaststelt, kan je twee dingen doen: hem negeren of van hem leren. Met in het achterhoofd wat Tony Robins zegt, koos ik ervoor om van hem te leren en schafte zijn boek aan.

Jia Ruan leerde mij om me niet tegen te laten houden door welke obstakel dan ook. Leeftijd, afkomst en omgeving doen er niet toe. Alleen je mindset.

Het E-book is nu gratis beschikbaar, inclusief audioboek. Nu ook te verkrijgen via GroeiSelfie >>

Wil je meer van Jia Ruan leren?

– Cursus Unstoppable Mindset

– Cursus Bol Masterclass

TOP 4: De sleutels van Geluk en Succes – Frank de Moei

Frank de Moei is life coach en eigenaar van Newstart.nl. Hij ontwikkelt diverse online trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Verder plaatst hij regelmatig gratis artikelen op zijn website die bijdragen aan een gelukkig leven.

Dat doet hij met succes, gelet op de hoeveelheid mensen wekelijks zijn artikelen lezen. Inmiddels hebben meer dan 15000 mensen een online training van hem gevolgd.

Naast dit alles heeft hij het E-boek De sleutels van Geluk en Succes geschreven, wat meer een handleiding is dan een boek. Het boek bestaat uit vier delen:

  • Deel 1: Ontwikkel een houding die succes aantrekt
  • Deel 2: Ontwikkel succesvolle relaties
  • Deel 3: Bepaal je doelen en bereik succes
  • Deel 4: Geniet van je succes

Wat mij aanspreekt aan dit boek is dat het praktisch, leuk geschreven en makkelijk te volgen is. Geen dure jargon en moeilijke woorden, maar precies omschreven waar het op staat. Het is een boek waarbij je bewust wordt van je eigen denkpatronen en tegelijkertijd nodigt het je uit tot actie.

Dat is een belangrijke combinatie en enigste manier wat voor transformatie zorgt. Want houd je het alleen bij lezen dan verandert er niet zo veel.

Voor zolang ik me herinner ben ik gefascineerd door persoonlijk succes. Voor mij is persoonlijk succes doen wat je wilt – volgens je eigen maatstaven – en je daar gelukkig bij voelen. Geluk is voor mij dan ook het resultaat van doen wat je wilt.

– Frank de Moei

Wil je op een praktische manier je eigen mindset veranderen voor meer geluk en succes dan raad ik je dit boek van harte aan.

Het boek is te verkrijgen via de website van Frank >>

Geen tijd om boeken te lezen?

Lees of luister naar de belangrijkste ideeën van bestverkochte non-fictietitels in 15 minuten.

Nu bij Blinkist

Gratis uitproberen

TOP 3: As a man thinked – James Allen

‘Zoals een mens denkt’, een boekje van amper 50 pagina’s. Toch is dit kleine boekje immens populair. En zo enorm belangrijk voor alles wat daarna is gekomen op het gebied van mindset en persoonlijke ontwikkeling.

Napoleon Hill, Anthony Robbins, Brian Tracy en meerder guru’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling verwijzen naar James Allen en dit boek in het bijzonder.

Dan kun je alleen maar concluderen dat dit boek goud waard is!

Om aan te geven hoe belangrijk ik dit boek vind:

In tijden van YouTube, Facebook, TikTok en andere social media is het broodnodig dat je brein gevuld wordt met voeding voor je brein. Er komt ontzettend veel troep op je af. Het is niet te onderschatten welke impact dat heeft.

Ik zeg altijd: Garbage in, garbage out. Vul je hoofd liever met positieve invloeden wat meer oplevert.

Daarom heb ik op de 15e verjaardag van mijn zoon dit boek gegeven, in de hoop dat zijn hoofd ook gevuld met de juiste denkpatronen. Dat hij ooit mag beseffen dat al zijn resultaten voortkomen uit zijn eigen mindset.

Benieuwd naar één van de beste mindset boeken?

De Engelse versie kun je gratis vinden op het internet. De rechten zijn vrij dus het is volkomen legaal.

Op YouTube vind je een ingesproken versie, door Jacko Meijaard ingesproken.

De Nederlandse bewerking is te koop bij Bol.

TOP 2: Master your mindset – Michael Pilarczyk

Wat mij betreft is Master your mindset het beste en nummer #1 mindset boek van Nederlandse bodem. Michael Pilarczyk heeft een moderne en eigentijdse boek geschreven, waarbij hij je laat nadenken over hoe jij je leven wilt invullen.

Hij geeft veel voorbeelden uit zijn eigen ervaringen. En net als zijn voorgangers verwijst hij regelmatig naar James Allen, Walles D. Wattles en Napoleon. Van de laatste twee heeft hij ook de Nederlandse vertalingen voor zijn rekening genomen.

Michael Pilarczyk heeft zich in een korte tijd geprofileerd als een expert op het gebied van succes en mindset. Een leven invullen op je eigen manier. Het is die vrijheid is wat hem drijft.

De kracht van Michael Pilarczyck is dat veel uit eigen ervaringen laat zien. Zijn trainingen en seminars zijn niets voor niets uitverkocht.

Het boek is in feite een minitraining waarbij je leert de juiste mindset te krijgen om je leven in te richten naar jouw wensen. En je droomleven te realiseren.

Is dit iets wat je ook wilt? Dan is dit boek een aanrader.

TOP 1: The science of getting rich – Walles D. Wattles

Het centrale thema van dit boek is rijkdom. Toch gaat het in dit boek, dat voor het eerst uitkwam in 1910, meer dan over alleen geld. Het gaat vooral over de kracht van je gedachten en hoe je door middel van die gedachten dromen en wensen omzet in realiteit. En dit werkt op alle vlakken in het leven, waardoor je een rijk leven kunt creëren in de breedste zin van het woord.

Wat mij het meest aanspreekt is dat Wallace D. Wattles beschrijft hoe je door op de bepaalde manier te denken en op de bepaalde manier te doen, krijgt wat je verlangt. Hij geeft aan dat het een exacte wetenschap is, net als wiskunde, wat altijd uitkomt.

Ik zie het als een recept van een appeltaart. Volg je het stappenplan, dan krijg je vanzelf een appeltaart. Zo is het ook met de stappen die beschreven zijn in dit boek.

Wil je weten wat die bepaalde manier van denken en doen is? Wil je ook het recept naar rijkdom?

Miljoenen mensen zijn je al voorgegaan. Veel hebben zich laten inspireren door dit boek, zoals Michael Pilarczyk, Napoleon Hill en Rhonda Byrne bekend van de ‘Secret’.

Nederlandse bewerkingen vind je bij Bol, waaronder eentje van Michael Pilarczyk.

” Ik zeg altijd: Garbage in, garbage out.”

Tot slot

Dit was mijn top 5 mindset boeken. Heb je nog geen enkele boek gelezen op het gebied van mindset? Dan wordt het de hoogste tijd dat je nu mee begint : ) Je kunt met elk van deze boeken beginnen. Kies er een uit waar je de meeste connectie voelt.

Meer boeken vind je in de boekenkast van GroeiSelfie.

Unstoppable Mindset – Jia Ruan

Binnen 21 dagen meer geluk, meer voldoening, eindeloos discipline en energie!

E-Boek + Audioboek nu GRATIS verkrijgbaar

Ja, ik wil het boek bekijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *