Bol Masterclass 4.0 Review & Ervaringen [Team Unstoppable]

Geld verdienen met e-commerce? Volg de Bolmasterclass nu met coach Winston Zwemmer!

mm

In deze review bekijken we de Bol Masterclass van Team Unstoppable. Wat zijn de ervaringen? En doe je er goed aan om de Bol Masterclass cursus wel of niet te kopen?

Meer dan 20 uur heb ik er voor uitgetrokken om het programma te bekijken en zo te kunnen beoordelen of het een cursus is die je echt wat oplevert. Je vindt hier mijn bevindingen en mening over het programma.

In deze complete en uitgebreide review:

 • Kom je alles te weten over de Bol Masterclass;
 • Geef ik aan waarom ik Jia Ruan een goede coach en trainer vind;
 • Krijg je een helder overzicht van de voordelen én nadelen;
 • Ontdek je voor wie de Bol Masterclass geschikt is en voor wie absoluut niet;
 • Deel ik mijn mening en conclusie over het programma.

De Bolmasterclass heeft sinds kort een nieuw gezicht en de cursus wordt nu gegeven door coach en trainer Winston Zwemmer.

Ik kan alvast aangeven dat Winston zelf de Bol Masterclass heeft doorlopen, met veel succes. Alles wat hij je leert, is vanuit zijn eigen ervaring.

Tijdelijk deelt hij zijn top 10 producten in zijn gratis webinar >> 

Sta jij op het punt om de Bol Masterclass te kopen en zocht je naar een eerlijke recensie?

Dan ben je hier op de juiste plek.

Laten we starten met een korte samenvatting.

Samenvatting Bol Masterclass Review

Bol Masterclass 4.0
Bol Masterclass 4.0

Beoordeling door Jerry,

21 okt 2020
4.9

Ben je geïnteresseerd in e-commerce? En wil je daar een duurzaam succes van maken? Dan zit je bij Team Unstoppable goed. Zij weten als geen ander hoe je daar moet komen. Al hun kennis delen zij in de Bol Masterclass 4.0. Maak kennis met ze in hun gratis training >>

OnderdeelBevindingen
Effectiviteit Volg eenvoudigweg de stappen voor resultaat4.9
Gebruikers gemak Onderwerp titels wisselend NL / EN 4.7
Prijs / KwaliteitPrijs is niet laag, wel krijg je enorm veel waarde4.9
SupportTop! Zowel Team Unstoppable als de community5.0

Voordelen

 • Incl. live coaching (Q&A)
 • Exclusieve Mastermind
 • Gestructureerd en duidelijk
 • Gericht op de echte praktijk
 • Betaling in termijnen mogelijk
 • Coach met ervaring

Nadelen

 • Het is niet gemakkelijk
 • Er gaat flink wat tijd in zitten
 • Prijs nog te hoog voor sommigen

(actieprijs: € 997,- / € 250,- p/m inclusief alle bonussen)

Wie ben ik, wat is mijn achtergrond en wat is mijn relatie met e-commerce

Om meteen maar met deur in huis te vallen: over e-commerce kan ik jou niets leren. Wel heb ik veel kennis over persoonlijke effectiviteit en het onderwijs in zijn algemeen. Hoe dat komt? Ik werk inmiddels 10 jaar in het hbo-onderwijs. Daarnaast heb ik een coach en trainerslicentie. Op het gebied van cursussen weet ik inmiddels wat goed is en niet.

Niets is vervelender dan een verkeerde aankoop te doen waar je niet blij mee bent. Daarom bekijk ik verschillende cursussen die op de markt komen en schrijf ik daar uitgebreide reviews over.

Dat doe ik in mijn vrije tijd, hier op GroeiSelfie. Hiermee hoop ik het kaf van het koren te scheiden en mensen te helpen bij het maken van juiste aankoopbeslissingen.

Inhoudsopgave

Tip: neem deze 3 vragen mee in je beslissingsproces

Laat me je als eerst vertellen dat een kritische houding gezond is. Het helpt je bij het maken van belangrijke beslissingen. En je wilt wel graag de juiste maken. Zeker bij een aankoop als deze.

Tegelijkertijd is het in een beslissingsproces belangrijk dat je de juiste vragen stelt aan jezelf.

#1. Vraag je niet af of deze cursus een scam is

Vraag je liever af of e-commerce jouw ding is. Wil jij geld verdienen met e-commerce? En ben je bereid datgeen te doen wat nodig is om het tot een succes te brengen?

#2. Stel je zelf de vraag: wat wil ik met de Bol Masterclass bereiken?

Is dat een fulltime inkomen, is het als alternatief voor een bijbaantje, doe je dit vanuit je dienstverband en wil je een aanvullende inkomen? Hunker je naar vrijheid en rijkdom? Hoe meer je helderheid je hierover hebt, hoe meer je een weloverwogen besluit over de Bol Masterclass neemt.

#3. Hoe cool vind je e-commerce? Of gaat het je alleen om de ´doekoe´?

Laat je niet verleiden door het ‘snelle geld’. Met e-commerce zijn positieve rendementen te behalen. Tegelijkertijd is het een echt vak, het is een long term effort en je moet er veel tijd en energie aan besteden wil je er winst uithalen. Om het vol te houden moet e-commerce wel leuk vinden om daarmee bezig te zijn.

Wanneer zou ik de Bol Masterclass 4.0 kopen?

Eigenlijk vind ik dat je de Bol Masterclass cursus pas kunt kopen wanneer je e-commerce volledig omarmt en het voor jou het middel is om je inkomen te vergaren.

Je gaat ook geen rechten studeren als je liever brood wilt bakken. Dan adviseer ik je eerder een bakkersschool. Die van Wageningen zou ik doen. Ze zitten in hetzelfde gebouw als de Hotelschool, waar ik zelf ooit gestudeerd heb. In de pauze haalde ik bij de bakkers altijd mijn lunch.

Rechten volg je het slimst via de Open Universiteit of anders de UvA. Heeft een collegaatje van me gedaan en geeft nu zelf hoorcolleges Recht in Amsterdam. Easy money als je het mij vraagt. Heeft ze wel meer dan 6 jaar voor moeten ploeteren en strijden.

En waar leer je e-commerce?

Bol Masterclass certificaat

Juist, e-commerce leer je bij Team Unstoppable. Althans, wanneer je specifiek e-commerce via het platvorm van Bol.com wil uitoefenen en je dit op zelfstandige basis wilt doen.

Waarom?

Omdat Team Unstoppable met de Bol Masterclass zich specifiek richt op e-commerce via Bol.com. Daarbij richten zij op mensen die dit op zelfstandige basis willen doen. Zij richten zich niet op mensen die later bij Nike of de Bijenkorf op een sales en marketingafdeling willen werken.

Verder willen zij de beste Online Business School van Nederland zijn. Ik geloof oprecht in hun missie.

Zijn er dan geen alternatieven? Ja, die zijn er, uiteraard. E-commerce is booming, er is genoeg te handelen en het werkveld is groot. Zijn die beter? Ik denk van niet. Maar wellicht kun je dat zelf beter beoordelen. Aan het einde van deze review vind je nog zeker drie alternatieven.

Wat is Team Unstoppable / Unstoppable Lifestyle B.V.

Team Unstoppable is een online business school en bieden gratis trainingen en premium trainingen aan, zoals de Bol Masterclass cursus.

Team Unstoppable is het bedrijf van onder andere Jia Ruan. Hij heeft daarnaast een aantal partners waaronder  Mitchell Weijerman en Virgil Brewster. Samen zijn zij dit bedrijf begonnen, met de bedrijfsnaam Lifestyle B.V. Onder deze naam staan ze netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Informatie daarover is makkelijk te vinden, bijvoorbeeld op de website van de KVK.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een team van meer dan 10 personen. En dat is best aardig.

Andere cursussen van Team Unstoppable

Team Unstoppable heeft nog twee andere premium online cursussen. Dat is de Agency Masterclass. Deze cursus richt zich op social media consultancy, waarbij je leert hoe je een eigen agency of adviesbureau kunt starten.

Daarnaast hebben ze een online cursus wat volledig gericht is op het krijgen van de juiste mindset. Dit is de Unstoppable Mindset. Van die cursus heb ik eerder al een review geschreven.

Missie van Team Unstoppable

Op de website van Team Unstoppable lees je dat zij de meest resultaatgerichte online business school van Nederland willen zijn. Dat word je niet zomaar. Het betekent dat je een strategie moet hebben en een duidelijke visie voor de lange termijn. Maar vooral een actieplan. En die hebben ze. Wil je daar meer van weten, dan verwijs ik je naar hun eigen website.

Voel jij je aangetrokken door hun missie? En wil je daar deel van uitmaken? Join de Tribe, je bent van harte welkom! >>

Wie is Jia Ruan en wat leer je van hem?

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Zo ook een video, waarmee je een goede impressie krijgt over wie Jia Ruan werkelijk is.

De Bolmasterclass heeft sinds kort een nieuw gezicht en de cursus wordt nu gegeven door coach en trainer Winston Zwemmer.

Ik kan alvast aangeven dat Winston zelf de Bol Masterclass heeft doorlopen, met veel succes. Alles wat hij je leert, is vanuit zijn eigen ervaring, welke hij graag deelt.

Binnenkort meer informatie over de nieuwe trainer.

De ontwikkelaar van deze cursus, Jia Ruan, heeft de Bol Masterclass niet zomaar ontwikkeld. Nee, hij is één van de meest succesvolle digitale ondernemers op het gebied van Bol.com verkopen. Nadat hij zelf onwijs succesvol bleek te zijn, besloot hij dat het tijd was om een nieuwe weg in te slaan. Hij besloot om al zijn kennis te gaan bundelen en met die bundel aan kennis andere mensen te gaan helpen.

Door dat streven wist hij uiteindelijk de Bol Masterclass cursus te ontwikkelen. Een cursus die óók in lijn ligt met zijn andere cursussen.

Al met al heeft Jia Ruan bewezen dat hij een zeer succesvolle digitale ondernemer is én dat hij er alles aan doet om andere mensen ook succesvol te laten worden.

Dat spreekt mij zéér aan.

Verdient Jia Ruan nog steeds zijn geld met Bol?

Ja. Dat doet hij. Jia Ruan verdient zijn geld nog altijd met e-commerce via Bol.com.

Daarnaast verdient hij echter ook bakken met geld door de verkoop van zijn online cursussen. En waarschijnlijk levert dat meer op dan zijn e-commerce business.

Daar kun je uiteraard wat van vinden.

Als je het mij vraagt: ik vind het slim. En zeer ondernemend. De educatie-business is namelijk een business waarin flinke omzetten behaald worden.

Moderne tijd

Het past ook wel in de moderne tijd om je kennis en talenten te verkopen. Kun jij goed gitaar spelen, dan is het tegenwoordig kei gemakkelijk om filmpjes te schieten en daar een lesprogramma omheen te breien.

Jia weet veel van mindset en is goed in e-commerce via Bol.com. Op zijn persoonlijke manier heeft hij daar een educatiebedrijf omheen gebouwd. Niets mis mee. Veel ondernemers zijn hem daarin voorgegaan. Het is niet zo dat hij het wiel hierin heeft uitgevonden. Hij doet gewoon precies na wat andere highlevel ondernemers ook doen: opschalen en uitbreiden.

In de laatste lessen van de Bol Masterclass leer je wat opschalen betekent en hoe je dat succesvol aanpakt.

Hoe je eenvoudig opschaalt in een e-commerce business ontdek je ook in Jia’s gratis webinar >>

Richard Branson en Virgin Records

Neem bijvoorbeeld de miljardair Richard Branson, van Virgin Records. Ooit begin hij met het platenlabel Virgin Records. Maar tegenwoordig heeft de Virgin Group een eigen luchtvaarmaatschappij, zit het in de ruimtevaart, autosport, retail en nog zoveel meer.

Het is simpelweg maximaal gebruik maken van je potentieel. Zakelijk gezien is het niets meer dan een risicospreiding en tegelijkertijd bouw je verder aan je vermogen.

Wat maakt Jia Ruan een goede coach en trainer?

De Bolmasterclass heeft sinds kort een nieuw gezicht en de cursus wordt nu gegeven door coach en trainer Winston Zwemmer.

Ik kan alvast aangeven dat Winston zelf de Bol Masterclass heeft doorlopen, met veel succes. Alles wat hij je leert, is vanuit zijn eigen ervaring, welke hij graag deelt.

Binnenkort meer informatie over de nieuwe trainer.

Jia Ruan heeft alles wat een toptrainer nodig heeft. Hij spreekt duidelijk, hij is relaxed en inhoudelijk weet hij waar die het over heeft.

Daarnaast kunnen toptrainers lastige materie eenvoudig in Jip-en-Janneke-Taal uitleggen. Daar zijn een paar technieken voor: ze maken veel gebruik van storytelling, komen met echte voorbeelden en gebruiken metaforen om zaken helder voor te stellen.

En Jia doet dat allemaal. En goed ook. Wat dat betreft ben ik best onder de indruk. Ik bedoel: daar staat wel ff een ‘gastje’ van 24 hè…

Coaching skills

Voor mij is er één belangrijke graadmeter. Hoe oprecht is de coach bereid jou verder te helpen?

Een cursusleider bij wie ik ooit een training volgde zei ooit: een goede coach is het scoren voorbij. Daar bedoelde hij mee dat een coach er niet is om zelf te scoren, maar hij wil de ander beter maken. Vanuit een intrinsiek gevoel.

Ik kan het niet met zekerheid zeggen of dat zo is, maar ik ervaar dat wel bij Jia. Natuurlijk streeft hij naar succes. Maar bij dat streven en bij het helpen van mensen straalt hij zoveel plezier uit. En hij kan het ook. De dingen die hij zegt, slaan ergens op. Het is geen uit de duim gezogen onzin.

Dat maakt hem voor mij een goede coach.

Beoordeel zelf: met deze video waar Jia Ruan te gast is bij 3FM om 5 uur ’s ochtends

Je hoeft het niet van mij aan te nemen of Jia the real deal is of niet. In onderstaande video is hij te gast bij de 3FM Ochtendshow. Daar wordt hij goed aan de tand gevoeld. Kijk zelf hoe dat afloopt…

 • 0:18 – Start interview
 • 0:28 – ‘Je hebt echt goede bedoelingen’
 • 0:52 – ‘Je verdient gewoon online je geld en wilt dat graag promoten’
 • 0:58 – ‘Ik wil bekend staan om opportunities’
 • 1:16 – ‘Ik heb twee B.V.’s’
 • 1:40 – ‘Mensen helpen, dat vind ik echt geweldig’
 • 2:03 – ‘Waarom wil jij anderen rijk maken?’
 • 2:30 – ‘Vrijheid vind ik veel belangrijker’
 • 4:19 – ‘Hoe maak je jouw concept geloofwaardig?’
 • 4:41 – ‘Er bestaat niet iets voor niets’
 • 4:46 – ‘Je moet wel je mouwen opstropen’
 • 5:25 – ‘Het is gewoon walk the Talk’
 • 5:31 – ‘Dan kan je niet echt meer een oplichter zijn’
 • 5.34 – ‘Nee, daar heb je gelijk in’
 • 5.36 – ‘Ja, ik geloof je’
 • 11.01 – Jia Ruan geeft de luisteraars om 5 uur ’s ochtends nog even snel een gratis mini les

Verdiep je in de basics en kijk of e-commerce jouw ding is:

Winston Zwemmer laat zien wat de 5 simpele stappen zijn van een winstgevende webshop!

Tijdelijk deelt hij zijn 10 allerbeste producten die elk meer dan €10,000 of meer hebben omgezet!

(Let op: beperkt aantal plekken)

Meld je aan voor de GRATIS training en claim jouw spot

Twee type docenten: van wie leer je het meest?

Ik weet nog dat ik marketinglessen altijd een van de leukste vond en vooral van docenten die echt uit het werkveld komen, die bij de grotere organisaties hebben gewerkt zoals Shell, ABN Amro en grote hotelketens.

Wat een bazen waren dat. De passie spatte er altijd van af. En dat was niet alleen prettig, de stof bleef ook beter hangen.

Je wilt echt geen les van een docent die de gortdroge theorie alleen maar staat voor te lezen uit het boekje. Wel eens mee gemaakt?

Van een ex-werkgever kreeg ik een opleiding Organisatiepsychologie aangeboden. Ik had er niet omgevraagd en het hoefde niet perse. Maar je zegt ook geen nee. Dus ik naar die opleiding.

Een van de hoofddocenten had op A4 papier met lijntjes een samenvatting van het studieboek uitgeschreven. Hij ging vervolgens in kleermakerszit op het bureau zitten en begon de stof voor te lezen. En dat werd verzorgd door een instituut dat bedrijfscursussen voor dik geld verkoopt.

Na 3 lessen ben ik uit principe gestopt met die opleiding. Daar wilde ik mijn tijd niet aan verdoen. Dat geintje heeft me trouwens wel 3000,- euro gekost, want toen ik uit dienst ging moest ik de opleidingskosten terugbetalen. Ik vind het geen probleem om te investeren in mezelf, maar het moet je wel wat opleveren.

Jia Ruan is als die docent die uit het werkveld komt

Maar dan 10x beter. En dat is niet overdreven. Jia’s bedrijf tikt meer dan een miljoen omzet aan. Die marketingdocenten waar ik het over had, werkten in loondienst. Meer dan 60.000 euro bruto zullen ze denk ik niet verdienen. Is trouwens nog steeds respectabel, maar een peulenschil met wat Jia omzet.

Je proeft de ervaring overduidelijk terug in de lessen. Je voelt zijn enthousiasme door het scherm spatten. Aan alles zie je dat hij weet waar die het over heeft. Dat merk je aan de dingen die hij zegt en hoe hij het zegt. Daar zit zo ontzettend veel beleving achter. Hij neemt je mee in zijn verhaal en motiveert je om de stappen te zetten die nodig zijn.

Tijd om het stokje over te dragen: Winston Zwemmer neemt het over!

Wil je een mentor die jou begrijpt? Schrijf je in voor de Bol Masterclass 4.0 wanneer je door Winston Zwemmer gecoacht en getraind wilt worden >>

Bol Masterclass 4.0 en marktkansen

Op welke manier koop jij tegenwoordig nieuwe schoenen, nieuwe kleding, een nieuwe tv of een nieuw parfum? De kans is groot dat je dit via één van de vele webshops van ons land doet. De kans is daarbij óók groot dat je de producten via Bol.com bestelt. Niet?

Dit is immers één van de grootste webshops van ons land.

Bol.com is niet alleen interessant voor consumenten, maar ook voor bedrijven en digitale ondernemers. Via Bol.com kan je een ongekend breed publiek aanspreken, waardoor je veel mensen kennis kunt laten maken met jouw producten. De kans is dan ook groot dat je jouw online business naar een hoger niveau kunt tillen dankzij verkopen via Bol.com.

Maar, hoe pak je dat nou aan?

Die vraag staat centraal in de Bol Masterclass van Jia Ruan. In deze Bol Masterclass review vertel ik je graag meer over deze interessante cursus.

Wat is de Bol Masterclass precies?

Wat is de Bol Masterclass 4.0

De Bol Masterclass 4.0 is een e-commerce training waarbij je leert hoe je op zelfstandige basis een eigen e-commerce business succesvol start via het platvorm van Bol.com. Je leert alles wat je moet weten over het opzetten van een winstgevende webshop 

Zoals hierboven al gesteld: Bol.com is tegenwoordig één van de meest interessante afzetkanalen van ons land. Dit komt niet alleen door de flinke bezoekersaantallen, maar ook zeker door de mogelijkheden die bedrijven en digitale ondernemers hebben.

Hoe je jouw producten het beste via Bol.com kunt verkopen, staat volledig centraal in deze Bol Masterclass.

Je krijgt van A tot Z geleerd hoe je optimaal gebruik kunt maken van Bol.com, hoe je processen kunt automatiseren en hoe je eenvoudig op kunt schalen. Zo ben je bijvoorbeeld al relatief snel in staat om veel producten via Bol.com te gaan verkopen. Indien je hierbij de juiste producten weet te selecteren, is de kans groot dat jouw verkoopaantallen ook naar recordhoogtes schieten.

Hoe is de Bol Masterclass opgebouwd?

Bij het samenstellen van deze cursus heeft ontwikkelaar, Jia Ruan, voor een behoorlijk gevarieerde opbouw gekozen. Dit resulteert onder meer in een cursus die maar liefst 10 weken lang duurt. Tijdens deze 10 weken ben je echter op een zéér handige manier met maar één hoofdonderwerp bezig, waardoor je na deze 10 weken eigenlijk alle benodigde kennis opgedaan hebt.

De lessen zijn van te voren opgenomen en zijn online beschikbaar. Hierdoor kun je het op je eigen tempo volgen. Je kunt de lessen volgen vanaf je desktop of mobiel, overal en wanneer je wilt.

Technische kennis of ervaring is niet nodig, want alles wordt  stap-voor-stap uitgelegd in deze cursus. De lessen variëren van 10 minuten tot 90 minuten, zijn actiegericht en hebben elk ondersteunende PDFjes en quizen.

Inhoud van de Bol Masterclass

Om jou een duidelijk beeld van de Bol Masterclass te kunnen geven, heb ik de verschillende hoofdstukken en onderwerpen op een rijtje gezet:

 • Les 1: Welcome to the winning team
 • Les 2: Het businessmodel
 • Les 3: Course Overview
 • Les 4: De fundering
 • Les 5: Quest Unlocked
 • Les 1: Product research roadmap
 • Les 2: Het geschikte product
 • Les 3: De perfecte listing
 • Les 4: De juiste categorie
 • Les 5: Onderscheiden met het ultieme product
 • Les 6: Product research met Sellevate
 • Les 1: De juiste leverancier
 • Les 2: Het contractproces
 • Les 3: De order plaatsen
 • Les 4: Winsten berekenen
 • Les 5: Winsten berekenen
 • Les 1: Fundering voor het lanceren
 • Les 2: Optimale titel
 • Les 3: Optimale afbeeldingen
 • Les 4: Optimale productbeschrijving
 • Les 5: Product lanceren
 • Les 6: Product verzenden vanuit huis
 • Les 7: Product verzenden naar LVB
 • Les 1: Branding met private label
 • Les 2: Reviews boosten met Bolliewood
 • Les 3: Merkregistratie met BOIP
 • Les 4: Listing beschermen
 • Les 5: Voorraadbeheer
 • Les 6: Je eerste Bol factuur
 • Les 7: Klantenservice
 • Les 8: Opschalen

Na het volgen van deze modules ben je 10 weken verder. Je hebt dan alle kennis opgedaan over het handelen via Bol.com. De Bol Masterclass is onwijs uitgebreid, waardevol en nuttig te noemen.

Je bent ondergedompeld in de materie, je hebt geleerd wat e-commerce is en hoe je voor jezelf daarmee een inkomen genereert. En dat alles stap voor stap goed en duidelijk uitgelegd in de video-lessen.

Wat ik erg goed vind is dat je naast de theorie serieuze huiswerkopdrachten meekrijgt voor verdere onderzoek. Zo laat Jia je onderzoeken hoe succesvolle ondernemers e-commerce uitoefenen. Dit soort huiswerk opdrachten creëeren een enorme commitment, motivatie en het maakt dat je voorbij je eigen grenzen kijkt.

Het enige wat ik onhandig en een beetje storend vind, is dat Jia Ruan gekozen heeft voor zowel Nederlandse- als voor Engelse titels van de lessen. Ook wanneer hij dingen uitlegt dan presenteert hij met materiaal in het Engels.

Maar dat ik me er aan stoor, kan ook liggen aan het feit dat ik niet goed in Engels ben en ik het lastig vind om te schakelen.

Inhoudelijk is het gewoon goed.

Meerwaarde van de Bol Masterclas

De absolute meerwaarde vind ik dat je naast het e-commerce gedeelte ook de mindset meekrijgt van een succesvolle ondernemer. Want ik kan je een ding zeggen: je hebt meer nodig dan alleen de theorie en kennis van e-commerce om het tot een succes te brengen. Ondernemen is meer dan alleen wat vakkennis beheersen.

Hier ben je de eerste twee weken van de cursus mee bezig.

Ik werk inmiddels 10 jaar in het onderwijs en ik heb vele trainingen en cursussen gevolgd. En dit ben ik in geen enkele workshop, mbo, hbo en zeker geen WO- opleiding tegengekomen. Daar krijg je voornamelijk alleen de theorie en de vak-lessen aangeboden.

Fijne vibe

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een enorm fijne vibe ervaar bij het doorlopen van de cursus. Heel veel positieve energie straalt daar van af. Hoe erg zou het zijn om daarmee besmet te raken?

Er wordt weleens gezegd dat je het gemiddelde bent van 5 personen met wie je omgaat. Volgens mij kun je dan het beste omgaan met de mensen die al bereikt hebben wat jij ook graag wilt. Door je aan te melden geef je jezelf die kans. Want in de community heb je alleen maar gelijkgestemde deelnemers.

Daarom begrijp ik de negatieve reacties ook nooit zo goed rondom Jia en de rest van Team Unstoppable. Misschien is dat omdat zij het net even iets anders doen? Is het afgunst? Geen idee.

Heb jij daarentegen wel een goed gevoel over de Bol Masterclass? Volg dan gerust eerst de GRATIS basis cursus met Winston Zwemmer >>

Begint het al te borrelen? Verdiep je alvast in de mogelijkheden

800 product ideeën bol masterclass

Dat de kansen er zijn besef je maar al te goed. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Jia stelt een lijst beschikbaar met meer dan 800 producten en 1000 leveranciers. Daar zit ongetwijfeld iets voor je bij.

Download GRATIS de lijst met 800 product ideeën met meer dan 1000 leveranciers >>

En in het gratis webinar deelt winston zijn 10 beste winstgevende producten. Check het hier >>

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat de cursus uitgebreid opgebouwd is, maar Jia Ruan heeft er ook nog voor gekozen om verschillende bonussen mee te leveren. Dat zijn geen lullige bonussen, maar stuk voor stuk waardevollle aanvullingen op de cursus die het compleet maken.

Mastermind: Toegang tot de exclusieve community

Samen met de groepscoaching vind ik de mastermind de meest waardevolle bonus. Ondernemen doe je zelf, maar zonder mastermind kom je niet ver. De waarde van de cursus vind je met name terug in deze bonus. Een community als deze vind je zo goed als nergens en is uniek. Wat me opvalt is dat het de actieve deelnemers in de community zijn die grote sprongen maken.

Groepscoaching via de wekelijkse live Q&A

Wekelijks kun je aanhaken en je vragen stellen. Heb je op dat moment zelf geen vragen dan is het raadzaam toch aan te haken, zo connect je met andere deelnemers en tegelijkertijd leer je ook van hun vragen.

Op deze manier hoef je nooit het wiel uit te vinden. Dat vind ik toch wel echt het grote voordeel. Je leercurve is hiermee ook een stuk sneller en groter, dan als je het allemaal zelf probeert uit te vogelen.

Bol Masterclass coach calls

€0-€100K Case Study

In deze case study leer jij hoe jij jouw bedrijf vanaf €0 kunt opschalen naar een €100,000 

Research Tool Strategie

Voor mensen die naast hun huidige baan of studie een bedrijf willen opbouwen en zelf geen tijd hebben om naar producten te zoeken.

De Golden Calculator

Deze tool geeft jou alle informatie die jij moet weten om winstgevende producten te vinden.

Checklijsten

Om het programma nog completer te maken, zijn diverse checklijsten toegevoegd zoals de Fulfillment Center Checklist, de KvK Succes Checklist (NL) en Ondernemersloket Checklist (BE). Deze lijsten zorgen ervoor dat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Wat is de prijs van de Bol Masterclass?

Er zijn twee mogelijkheden om te investeren in de Bol Masterclass. Dat kan via een betaling ineens of betalen in termijnen.

 • Totale betaling in één keer: 997,- euro
 • Betaling in 5 termijnen: 250,- euro per termijn (= 1250,- euro)

Beide mogelijkheden zijn op basis van de aanbieding die je op de actiepagina vindt. De normale prijs van de Bol Masterclass 4.0 is 2997,- euro.

Praktische informatie

Na de aanschaf van de cursus krijg je gelijk toegang tot al het materiaal. Je krijgt je logingegevens direct toegestuurd via e-mail met daarbij de link naar de lesomgeving. Je kan meteen het materiaal inzien en starten.

Duur

De cursus duurt 10 weken. Echter, als je meer tijd nodig hebt dan is dat ook goed. Volg het gerust in jouw eigen tempo, want de video’s zijn van te voren opgenomen.

Toegang

Je hebt levenslang toegang tot al het materiaal.

Garantieregeling

Ben je onverhoopt niet tevreden en is de Bol Masterclass niet wat je had verwacht? Dan kun je gerust zijn. Er is een Niet goed-geld-terug-regeling. Deze staat netjes vermeld in de algemene voorwaarden. De regeling is 14 dagen geldig.

Vooropleiding

Er zijn geen eisen met betrekking tot werkervaring, niveau of vooropleiding. Wat je nodig heb is ambitie en lef.

Andere ervaringen

Er zijn inmiddels veel succesvolle ervaringen van studenten die de Bol Masterclass afgerond hebben en structurele inkomsten hebben met hun E-commerce activiteiten. Een van die succesvolle studenten is Daantje Goedhart en zie je in de video.

Positieve resultaten worden behaald door allerlei type studenten: jong, oud, man en vrouw. Wel hebben ze één ding gemeen met elkaar: ze hebben de stappen opgevolgd die in de Bol Masterclass worden aangeboden en zijn actief in de community.

Ervaringen Bol Masterclass op Trustpilot

Bron: https://nl.trustpilot.com/review/www.bolmasterclass.nl

Wat mij opvalt is dat het overgrote deel van de ervaringen op Trustpilot goed tot heel goed zijn. De enkele negatieve ervaringen gaan vooral over het waarschuwen voor een scam. Daarbij betichten ze Jia van oplichting, terwijl het overduidelijk is dat ze de inhoud van de Bol Masterclass nooit gezien hebben en zich nooit hebben verdiept in wie Jia Ruan werkelijk is.

De positieve reviews daarentegen gaan telkens wel over de inhoud.

Voor wie is de Bol Masterclass geschikt en voor wie absoluut niet…

De Bol Masterclass is geschikt wanneer je beschikt over een flinke dosis ambitie. Je bent er op gebrand om hier een succes van te maken. Daarnaast ben je een doener. Je bent bereid om tijd, energie en geld te investeren. Dat zijn kenmerken die bij ondernemen horen.

Het programma is in geen geval een get quick rich programma en geen shortcut naar snel en makkelijk geld. Is dit wat je zoekt, sla de Bol Masterclass dan over.

Naast de investering in de Bol Masterclass zal je ook je producten moeten inkopen. Dat zal je vooruit moeten schieten. Schrik je daarvan? Dan is e-commerce niet iets voor jou.

Ben je daarnaast erg gericht op veiligheid en zekerheid, dan ben ik geneigd je het af te raden. Met ondernemen gaat namelijk altijd een risico gepaard, ook al zijn ze ingecalculeerd. Daar zal je mee om moeten kunnen gaan. Wees daarin vooral eerlijk tegen jezelf: een veilige job in loondienst is dan waarschijnlijk een betere optie voor je.

Tegelijkertijd kun je e-commerce via Bol.com ook naast een baan doen en het niet als een fulltime bedrijf runnen, maar als side hustle. Of je hebt op dit moment een baan en je wilt uit de 9-5 ratrace ontsnappen. In beide gevallen kun je een passief inkomen creëren. Dit is zeker mogelijk.

En dat gezegd hebbende: voor studenten is het een slimme manier om dit als bijbaan te doen naast je studie. Belangrijkste is dat je consequent ermee bezig bent. Maar nogmaals, het is geen get quick rich programma. Dit houdt in dat je de eerste weken en zelfs maanden nog niets verdiend hebt.

Het allerbelangrijkste, en dat klinkt misschien wat corny, maar je moet het vooral leuk vinden om interessante producten te vinden waar je handel in ziet en daar je geld mee te verdienen. Je hoeft dat nu nog niet te kunnen, want dat leer je in de cursus. Maar het is wel handig dat je beseft dat het hier om draait.

Zijn er ook alternatieven?

Jazeker. E-commerce kun je op legio manieren leren en niet alleen met de Bol Masterclass. Ik heb 3 alternatieven op een rij gezet voor je.

Alternatief #1: Zelf proberen met gratis informatie

Er is genoeg informatie te vinden op het internet. Dezelfde informatie die je ook terugvindt in de Bol Masterclass. Ook zijn er goedkopere alternatieven via platvormen als Udemy. Daarnaast vind je op bol.com een gratis whitepaper waar ze uitleggen hoe e-commerce via Bol werkt.

 • Voordeel: prijs
 • Nadelen:
  • Geen mastermind, geen community
  • Geen groepscoaching
  • Zelf alles bij elkaar zoeken (geen structuur)
  • Geen bonussen
  • Leercurve is zeer lang
  • Geen mindset lessen
 • Meer info: De whitepaper van Bol vind je hier >>

Alternatief #2: Inholland academyOpleiding Online marketing en E-commerce

De Inholland Academy biedt een breed scala aan opleidingen aan, waaronder de opleiding Online marketing en E-commerce.

Alternatief #3: 59 overige workshops en trainingen

Op springest.nl, een van de grootste vergelijkingswebsite, vindt je minstens 59 workshops, cursussen en opleidingen op het gebied van e-commerce.

Er is veel variatie in prijs, duur van de cursus en het niveau. Dat varieert van € 175,- voor een weekend, € 1526,- voor 3 dagen en meer dan € 4000,- voor enkele maanden.

Nergens heb ik een community als die van de Bol Masterclass aangetroffen. En zeker geen reviews met omzet resultaten vergelijkbaar in de Bol Masterclass community.

 • Voordelen
  • Er is altijd wel een cursus in de buurt
  • Gestructureerde lesstof
  • Docenten met ervaring in het werkveld
 • Nadeel
  • Traditionele manier van lesgeven (suf, kurkdroog en saai)
  • Geen bonussen
  • Prijzen: Hoog ten opzichte van de waarde die je terugkrijgt
  • Geen grote community
  • Veelal gericht op een functie in loondienst
  • Geen les van een highlevel ondernemer

Eindoordeel Bol Masterclass 4.0

De Bol Masterclass 4.0 is geschikt voor mensen die hun eerste stappen willen zetten in het (online) ondernemen en E-commerce in het bijzonder. Je leert met deze cursus hoe je een inkomen voor jezelf creëert en daarmee je vrijheid.

Hoe anders is dat met een commerciële Mbo of Hbo opleiding? Daar leer je ook slimme dingen, maar daar wordt je opgeleid tot een goede en perfecte medewerker om vooral de baas er beter van te maken. Daar is overigens niets mis mee. Het gaat er meer om welk pad je wilt bewandelen: dat van een werknemer in de 9-5 ratrace of die van een zelfstandig ondernemer in alle vrijheid.

De cursus is uitgebreid, het is gestructureerd en is ook nog relatief betaalbaar. Toegegeven: je moet nog steeds een behoorlijke investering doen, maar volg je de stappen dan verdien je de investering binnen aanzienlijke tijd weer terug. En wanneer je de investering afzet tegenover vergelijkbare cursussen en je gebruik maakt van de aanbieding dan is de prijs van de Bol Masterclass een stuk aantrekkelijker.

Met deze cursus kun je uit de zogenaamde ratrace ontsnappen. Er zijn genoeg voorbeelden die dat hebben laten zien. De sleutel die Bol Masterclass heet, word je aangereikt. Alleen jij zal de sleutel moeten gebruiken om je vrij te breken.

Een ding: het zal niet makkelijk zijn. Het is hard werken. Het zal je tijd en energie kosten. Het is zeker geen easy money. Niet iedereen haalt het. Maar volhard je, zet je door, volg je de stappen uit de cursus dan zal je de vruchten van je harde werken plukken.

Conclusie Bol Masterclass review: Kan ik de Bol Masterclass 4.0 aanraden?

We zijn alweer aan het einde uitgekomen van deze Bol Masterclass review. Als je deze review van A tot Z doorgenomen hebt, is mijn volgende conclusie géén verrassing meer. Ik ben onwijs onder de indruk van deze cursus.

Dus ja, ik kan het je zeker aanraden, wanneer jij met e-commerce je geld wilt verdienen. Alle seinen staan wat mij betreft op groen om deze cursus te gaan volgen.

Enthousiast om met e-commerce te starten? Meld je dan aan voor de Bol Masterclass 4.0 en ontvang direct korting inclusief alle bonussen >>

Jerry
Ik heb een fascinatie voor alles wat met passief geld verdienen te maken heeft. Een aantal dingen wil ik met je delen. Dat doe ik voornamelijk hier op GroeiSelfie. Daarnaast schrijf ik uitgebreide reviews over (online) cursussen en diensten, waarmee je persoonlijk of in je business meer vrijheid krijgt. Dit alles doe ik in mijn vrije tijd, voor de fun, naast mijn parttime job in het onderwijs. Schrijf ik niet, dan ben ik aan het werk… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *