Passief inkomen met crypto

Alles over geld verdienen met crypto!

Je wilt geld verdienen met crypto, maar is het mogelijk om passief inkomen met crypto te verdienen of kun je crypto het beste links laten liggen?

Ja. En ja.

Met crypto kun je passief inkomen opbouwen. Alleen, je moet wel weten hoe. Daarnaast is het nodig je blijvend te verdiepen in crypto, zodat je weet wat crypto is en je goed op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.

Als je alleen maar blind de hype volgt, zonder te weten wat je doet en zomaar wat doet, dan zal crypto geen passieve inkomstenbron voor je zijn. Je zal eerder meer verliezen dan je verdient. In dat geval kun je het beste crypto laten voor wat het is.

Het is daarom uitstekend dat je op deze pagina beland bent, want het geeft aan dat je goed voorbereid wilt zijn, alvorens je geld investeert en geld wilt verdienen met crypto.

Inhoudsopgave

Alle artikelen over passief geld verdienen met crypto

Wie ben ik om jou te ‘adviseren’ over crypto?

Eerst maar een hele dikke vette disclaimer: ik ben geen financieel adviseur en ik mag en kan je daarom ook geen financieel advies geven. Alles wat je hier op GroeiSelfie leest over crypto is altijd bedoeld ter informatie en is nooit bedoeld als financieel advies.

Dat gezegd hebbende, wie ben ik om jou te voorzien van juiste informatie over crypto?

Heel simpel.

Net als jij heb ik veel interesse in het opbouwen van passief inkomen. En een van de manieren is met crypto. Daarom verdiep ik mij actief hoe je passief geld kunt verdienen met crypto.

Alles wat ik weet deel ik graag met je hier op GroeiSelfie.

DYOR – Do Your Own Research

Een afkorting die je vaker tegen zult komen is DYOR, wat ´do your own research´ betekent. Volg niet zomaar goed bedoelde adviezen op, maar check het altijd. Dat zal je een hoop geld besparen.

Een goed voorbeeld is dat ik dit in het begin wel deed. Iemand die al eerder met crypto was begonnen, een bekende van mij, wist te vertellen dat een bepaalde crypromunt op een zeker moment wel even zou stijgen.

Zonder daar maar ook enig moment zelf goed over na te denken, volgde ik zijn raad op. Helaas met vervelende gevolgen: ik verloor mijn volledige investering.

Dat wilde ik niet meer en sindsdien doe ik altijd mijn eigen research.

Kortom, doe altijd zelf je onderzoek.

Leer voordat je investeer!

Passief inkomen met crypto

Passief inkomen met crypto opbouwen kan op verschillenden manieren. Welke manier geschikt is, hangt af van de mate waarin je risico’s wilt nemen.

Doordat crypto volatiel is, neemt het investeren in crypto altijd risico’s met zich mee. Ondanks dat kan je het risico beperken door op een zo veilig mogelijke manier te investeren.

Volatiel betekent dat er veel beweging zit in de koersen van crypto. Ter vergelijking met de aandelenkoers waar beleggers onrustig worden bij prijsdalingen van 3%, is het op de cryptomarkt eerder gebruikelijk dat er prijsstijgingen en prijsdalingen zijn van 10 – 30%.

Daar moet je tegen kunnen.

Geld verdienen met crypto

Verwacht je mentaal en emotioneel bestand te zijn tegen flinke koersschommelingen? Dan ben je er klaar voor om geld te verdienen met crypto.

Maar waar en hoe begin je?

Als je geld wilt verdienen met crypto dan zal je merken dat je met de gemiddelde persoon niet over crypto kan praten. Ondanks dat het steeds populairder wordt, merk je dat de meeste mensen nog altijd geen idee hebben wat crypto is.

Zoek daarom gelijkgestemde mensen met wie je over crypto kan praten. Heb je die niet? Meld je aan op een forum, facebook pagina, whatsapp of telegramgroepen.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: DYOR. Lees je daarnaast ook goed in. Dat kan wat mij betreft van alles zijn: van blogartikelen tot handleidingen, boeken (zowel digitaal als fysiek) en ook nieuwsartikelen.

Op GroeiSelfie probeer ik je zoveel mogelijk op weg te helpen met het inlezen. Regelmatig zal de website aangevuld worden met relevante artikelen en pagina’s.


Relevante artikelen en pagina’s

Onderstaande artikelen geven je meer informatie over (passief) geld verdienen met crypto.

DCA: Een winstgevende crypto strategie? Of niet?

Ben je op zoek naar een lange termijn strategie om winstgevend in crypto te investeren?

Lees in dit artikel over de Dollar Cost Averaging strategie >>


Crypto Masterclass van AllesOverCrypto

Zoek je een online crypto cursus? Dan is de Crypto Masterclass zeker een goede keuze.

Lees hier mijn review van de Crypto Masterclass en AllesOverCrypto >>


Bitvavo – De Nederlandse Crypto Exchange

Waar kun je veilig, goedkoop en gemakkelijk crypto’s kopen en verkopen?

In mijn Bitvavo review lees je waarom ik vooral daar mijn crypto koop >>


Veel gestelde vragen

Er zijn voldoende manieren, maar de meest makkelijker manier is door elke maand een bedrag te investeren zonder te letten op de koers.

Dit is de dollar cost average strategie, afgekort DCA.

Op nummer 1 staat de Bitcoin. En op nummer twee Ethereum.

Daarna volgen cryptomunten die een doel hebben en een probleem willen oplossen op de lange termijn. En dat zijn er veel.

Heb je interesse in een voorbeeld van een portfolio met goede cryptomunten? Dan is dit misschien iets voor je >> 

Een voorbeeld van een munt met een goed protocol is Cardano. De ontwikkelaars hebben als doel om financiële applicaties uit te voeren die wereldwijd door consumenten, overheden en bedrijven kunnen worden gebruikt.

Van de zogenaamde funcoins of hypecoins blijf ik ver weg. Een goed voorbeeld is Dogecoin, de cryptomunt die door Elon Musk veel gehyped wordt.

 

Begin eerst met leren en dan pas te investeren.

Een gratis cursus zou bijvoorbeeld een goede manier zijn om voorbereid je eerste investering te doen.

Alle ins en outs over crypto ontdekken? Schrijf je hier in voor een gratis cursus >>

Ja. Je verdient geld met crypto door een cryptocoin hoger te verkopen dan je hebt aangekocht. Stijgt de prijs, dan maak je winst.

Tip: Focus je op de lange termijn en verdiep je in strategieën voor de lange termijn.

Aanbevolen voor beginners

12 Crypto Tips

Voor een snelle start in de cryptowereld

crypto tips

  • Voorkom de meest gemaakte fouten.
Download nu Gratis

Gratis Online Curus

Speciaal voor starters

gratis crypto cursus

  • Hoe je start met crypto, zonder enige kennis, kapitaal of ervaring.

 

Reserveer jouw plek

Crypto Parels

Voor het aanleggen van een eigen crypto portfolio

crypto portfolio

  • In welke cryptomunten kun je het beste investeren?
meer informatie
Jerry
Ik heb een fascinatie voor alles wat met passief geld verdienen te maken heeft. Een aantal dingen wil ik met je delen. Dat doe ik voornamelijk hier op GroeiSelfie. Daarnaast schrijf ik uitgebreide reviews over (online) cursussen en diensten, waarmee je persoonlijk of in je business meer vrijheid krijgt. Dit alles doe ik in mijn vrije tijd, voor de fun, naast mijn parttime job in het onderwijs. Schrijf ik niet, dan ben ik aan het werk… 😉