Bitvavo Review & Ervaringen

Is deze cryptocurrency exchange aan te raden?

In deze Bitvavo review deel ik mijn ervaringen en bevindingen over de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Ben je op zoek naar meer informatie En wil je weten of ze betrouwbaar zijn? Dan ben je hier op de juiste plek. Ik handel en investeer zelf ook in crypto via Bitvavo en ik vertel je graag meer over deze exchange.

Ik bespreek wat Bitvavo precies is, wat mijn persoonlijke ervaringen zijn, wat de voordelen zijn, wat de nadelen zijn en met welke kosten je rekening moet houden. Na het lezen van deze review kun je voor jezelf de juiste keuze maken: wel of niet een account bij Bitvavo aanmaken.

Samenvatting Bitvavo Review

Bitvavo
Bitvavo

Beoordeling door Jerry,

18 aug 2021
4.9

Zoek je een exchange waar je veilig, gemakkelijk en goedkoop crypto kunt kopen en verkopen? Dan zit je bij Bitvavo goed. Bij deze Nederlandse crypto exchange zijn de kosten namelijk het laagst en je bewaart er veilig je cryptomunten. Een groot pluspunt is dat je met de app perfect de koersen kunt volgen om daarna gemakkelijk en snel crypto te kopen en verkopen. Absoluut een aanrader!

Review score: 4.9 / 5.0

Gebruikersgemak5.0 / 5.0
Prijs / Kwaliteit 4.9 / 5.0
Support 4.5 / 5.0
Effectiviteit 5.0 / 5.0
Zeer makkelijk in gebruik
Lage kosten
Veiligheid
Staken is mogelijk
Overzichtelijke app
Beperkte mogelijkheden
Niet alle cryptomunten

(Daarna 0.04% – 0.25% afhankelijk van het volume)

Inhoudsopgave

Waarom Bitvavo?

Een paar jaar geleden kwam ik voor het eerst met cryptocurrency in aanraking. In eerste instantie was ik sceptisch, maar dat veranderde op het moment ik de rendementen op crypto zag. Vanaf dat moment was ik overtuigd van de meerwaarde van Bitcoin en aanverwante altcoins.

In de loop der jaren heb ik meerdere cryptocurrency exchanges uitgeprobeerd, waaronder Bitvavo . Op dit moment maak ik nog steeds gebruik van Bitvavo. En naar mijn mening heeft deze exchange het goed op orde. Het aankopen van Bitcoin en andere cryptomunten is erg gemakkelijk, snel en ook nog eens veilig.

Alleen is Bitvavo niet voor alle investeerders, beleggers en traders interessant.

Dus waarom Bitvavo?

Afhankelijk van jouw situatie en wat je met crypto wilt doen, kan Bitvavo de ideale exchange zijn. Ga daarom kritisch na wat jouw situatie is.

Is dit jouw situatie?

Je staat op het punt je eerste cryptomunten aan te kopen of je bent pas begonnen met het investeren in crypto Alleen, je vind het nog best ingewikkeld. Waar moet je allemaal op letten? Je weet het niet.

Misschien ben je juist al wat meer ervaren in crypto en zie je de investeringen groeien. Je wilt er geen zorgen over hebben, maar nu begint het toch te knagen. Je denkt bij jezelf: ‘Hoe veilig is het gesteld met de huidige exchange? Staan mijn munten er wel veilig?’.

En leuk investeren in crypto, maar je hebt geen zin in gedoe. Hoe werkt het bijvoorbeeld bij exchanges waar je niet met Euro’s en via iDEAL crypto kunt aankopen? Je wilt gewoon op de meest gemakkelijke, veilige en goedkoopste manier je cryptomunten kopen en verkopen.

Herkenbaar?

Wanneer je hier iets in herkent dan is Bitvavo een exchange wat goed bij je past, want Bitvavo is bij uitstek geschikt voor de beschreven situaties. Zij trachten het aankopen en verkopen van crypto zo toegankelijk, eenvoudig en veilig mogelijk te maken.

Het is daarom zonder meer de moeite waard om deze Nederlandse exchange verder te onderzoeken, wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare exchange waarbij het investeren in crypto zowel veilig is als gemakkelijk gaat.

Geen enkele herkenning? Stop dan gerust met het lezen van deze Bitvavo review. Een andere exchange met meer uitgebreidere mogelijkheden zal meer op je lijf geschreven zijn. Lees eventueel de alternatieven die verderop in deze review zijn opgenomen.

Eenvoudig investeren in crypto? Nu tijdelijk: over de eerste €1000,- geen handelskosten >>

Wat is Bitvavo

Wat is Bitvavo

Bitvavo is een cryptocurrency exchange. Het is een online platform waar je cryptocurrencies kunt kopen, bewaren en verkopen. Door op de juiste momenten te kopen én te verkopen, verdien je geld met crypto.

De geschiedenis van Bitvavo is overigens in eigen land te vinden. Een team van specialisten lanceerde vanuit Amsterdam in 2018 dit platform, waarna het al snel de goede kant op ging. Bitvavo wist haar platform te verbeteren, wist veel klanten aan te trekken en wist meer en meer cryptocurrencies toe te voegen.

Op het moment van schrijven biedt Bitvavo meer dan 50 verschillende cryptocoins aan. Deze coins kun je bij Bitvavo kopen, kun je in jouw online wallet bij Bitvavo bewaren en kun je vervolgens ook weer verkopen. Over de koop- en verkoopprocessen kan ik je alvast één ding verklappen: dit loopt allemaal op rolletjes.

Op diverse fora en in diverse crypto cursussen, waaronder de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto.nl, wordt Bitvavo regelmatig aangeraden.

De voordelen van Bitvavo

Bitvavo heeft zowel voordelen als nadelen. Het zijn de voordelen die maken dat ik nog altijd via deze exchange mijn cryptomunten aankoop. Tegelijkertijd koop en verkoop ik crypto ook via andere exchanges. Dat komt met name door de nadelen van Bitvavo.

Ik begin met de voordelen.

Een zeer overzichtelijke website en app

Iets waar ik elke dag weer blij mee ben, is de website en app van Bitvavo. De website werkt snel, is overzichtelijk en bevat alle gewenste functies. Dit geldt niet alleen voor de website van Bitvavo, maar ook voor de Bitvavo app. Ook met deze app kan ik alles doen wat ik maar wil, ten aanzien van het kopen en verkopen van crypto.

Op dit punt weet Bitvavo zich echt te onderscheiden ten opzichte van andere exchanges. Sommige websites van andere exchanges zijn behoorlijk druk, terwijl Bitvavo juist voor het motto ‘less is more’ heeft gekozen. Dit komt het gebruikersgemak direct ten goede, waardoor je snel en gemakkelijk kunt handelen.

Zeer lage kosten

Wist je dat Bitvavo de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland is? In mijn ogen is dit een zwaarwegend voordeel. Hiermee kun je immers alleen maar jouw rendement verhogen. Over het algemeen betaal je minder dan 0,25% aan kosten bij Bitvavo. Wat de exacte kosten zijn, is afhankelijk van onder meer jouw handelsvolume. Bij Bitvavo geniet je hoe dan ook van lage kosten.

Verderop in deze review vind je een helder overzicht van de kosten. Bij Bitvavo kom je wat dat betreft nooit voor verrassingen te staan.

Je hebt de keus uit meerdere betaalmogelijkheden

Wil jij starten met het beleggen in cryptocurrency? Dan zou je eerst een bepaalde hoeveelheid euro’s naar jouw Bitvavo account over moeten maken. Een belangrijk voordeel hierbij is dat je uit minstens acht betaalmethodes kunt kiezen. Ongeacht wat jouw voorkeuren zijn, kun je altijd voor een geschikte betaalmethode kiezen.

De meest belangrijke en snelste manier om euro’s naar je account over te maken, is iDeal en Bancontact voor de Belgische belegger. Beide methoden zijn gratis. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar bij veel exchanges is het overboeken via iDeal niet mogelijk. En als als het al mogelijk is dan betaal je er een vergoeding voor. Dat maakt het allemaal minder eenvoudig en aantrekkelijk.

Op het moment van schrijven is het betalen via een creditcard nog in ontwikkeling.

Hoe je veilig euro’s overmaakt op je account en vervolgens Bitcoin of andere cryptomunten koopt, leg ik verderop in deze Bitvavo review uit >>

Bitvavo is bijzonder veilig

Een groot voordeel van Bitvavo is de structuur. Dit voordeel heeft betrekking op de juridische structuur, op de financiële structuur en op de veiligheid. Bitvavo heeft er namelijk voor gekozen om een aparte stichting op te richten. Het geld van alle klanten wordt in deze stichting ondergebracht, waardoor je als klant zijnde nagenoeg geen risico loopt. Zelfs als de Bitvavo B.V. failliet raakt, hoef jij niet bang te zijn voor jouw geld.

Overigens heeft Bitvavo sowieso voor veel veiligheidsfeatures gezorgd. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat je het veiligheidsniveau ook nog naar wens aan kunt passen. Zo kun je bijvoorbeeld een extra veiligheidsstap inbouwen bij het inlogproces.

Je kunt passief geld verdienen via staking

Iets waar ik zelf mee bezig ben, is met staking. Door cryptomunten bij Bitvavo te bewaren, ontvang ik rente over deze cryptomunten. Je verdient hierdoor dubbel geld. Een is door de waardestijging en twee door de uitgekeerde rente. Dit is niet perse uniek, maar dit kan niet bij elke exchange.

Wel is het bij Bitvavo eenvoudig door simpel een ´vinkje´ aan te zetten, wanneer je van deze optie gebruik wilt maken. Het staken gaat daarna vanzelf en wekelijks ontvang je een bericht dat je staking vergoedingen zijn bijgeschreven.

Daarnaast is het een slimme vorm van extra passief inkomen. Des te meer cryptocoins je bij Bitvavo bewaart, des te hoger jouw inkomsten op gaan lopen. Uitermate handig en financieel interessant.

Prima klantenservice

Enige tijd geleden had ik een storting gedaan, maar onverhoopt belandde dit geld niet op mijn Bitvavo account. Ik besloot om contact op te nemen met de klantenservice. Hier en daar lees ik dat er negatieve ervaringen zijn over de klantenservice, maar ik was ik er blij mee. Mijn vraag werd direct opgepakt, waarna mijn geld alsnog snel op mijn account terechtkwam. Over de klantenservice ben ik – mede door deze ervaring – daarom positief.

Bijkomend belangrijk voordeel is dat Bitvavo een Nederlandse partij is. De support is hierdoor volledig in het Nederlands, terwijl ook de website in het Nederlands is. Ik spreek een prima woordje Engels, maar toch vind ik dit een prettig voordeel.

Wel zie ik een verbeterpunt ten aanzien van de mogelijkheden waarop er contact gemaakt kan worden. Die vind ik enigszins beperkt.

bitvavo review

Op de Meest Eenvoudige en Veilige Manier in Crypto Investeren?  

Over de eerste €1000,- betaal je geen handelskosten! 

Maak nu gratis een account aan

Nadelen Bitvavo

Zo, in deze Bitvavo review heb je kennis kunnen maken met veel voordelen. Van deze voordelen geniet ik de afgelopen jaren al, maar ik ben ook tegen enkele nadelen aangelopen. Wat de nadelen bij Bitvavo precies zijn, bespreek ik graag hieronder.

Het aanbod van cryptocoins is relatief beperkt

Wil je graag in heel veel soorten cryptocoins investeren? Dan is Bitvavo niet de beste cryptocurrency exchange. Bij deze exchange kun je uit iets meer dan 50 cryptocoins kiezen, waaronder Bitcoin, Ethereum en inmiddels zelfs Dogecoin. Dat lijkt veel, maar bij sommige andere exchanges kun je uit honderden cryptocoins kiezen; het aanbod bij Bitvavo is dus vrij beperkt.

Zeker als je in onbekendere munten wilt investeren, is Bitvavo niet de beste keuze. Als je louter in de grootste munten wilt investeren, is Bitvavo echter wel ideaal. Daarnaast blijven ze het aanbod uitbreiden. Zo is bijvoorbeeld Polkadot, Dogecoin onlangs toegevoegd.

Ondanks dat blijft Bitvavo wel een exchange waar je goed terecht kunt om mee te beginnen. Wil je in een munt investeren die ze niet hebben? Dan kun je altijd bij een andere exchange dat muntje verkrijgen. Je hoeft je niet strikt te binden aan één crypto exchange.

Ongeveer een derde van mijn portfolio heb ik via andere exchanges aangekocht en twee derde via Bitvavo.

Een actueel overzicht met alle munten vind je op de website >>

Alleen beleggen in crypto

Via Bitvavo ben je in staat om te beleggen in crypto. Daar houdt het echter ook wel bij op. Het is niet mogelijk ook in bijvoorbeeld CFD’s of forex te investeren. Als je het investeren graag op een echt serieuze manier aan wilt pakken en meer spreiding zoekt, kun je dus mogelijk voor een andere exchange kiezen. Uiteraard blijft Bitvavo prima voor al je crypto investeringen wanneer je puur voor crypto´s een exchange zoekt.

Zoek je een platform voor daytrading en swingtrading dan is Bitvavo niet geschikt. Het volume is te laag en daarnaast heeft het te weinig mogelijkheden om goed te kunnen traden. Ik zou dan eerder gaan voor ByBit.

Voor spot trading daarentegen is Bitvavo juist wel ideaal. Doordat je realtime de koersen kunt volgen en het aankopen snel gaat. Ook voor het investeren met een DCA crypto strategie is Bitvavo zeer geschikt, want door een paar instellingen wordt dit je makkelijk gemaakt.

Ervaringen van andere gebruikers

Bitvavo ervaringen

Wat vinden andere gebruikers van Bitvavo en wat zijn hun ervaringen?

Zoals ik eerder in deze Bitvavo review al aangaf, is Bitvavo vrij populair geworden. Dit geldt met name in ons land. Het is namelijk geen internationale speler. In sommige andere Europese landen maakt men gebruik van Bitvavo, maar daar houdt het wel bij op.

Opvallend is wel dat heel veel Nederlandse gebruikers onwijs positief zijn. Dit blijkt onder meer uit de ervaringen en beoordelingen die op Trustpilot achtergelaten zijn. In totaal hebben inmiddels ruim 9500 mensen hun mening achtergelaten bij Trustpilot. De gemiddelde score is een 4,3; op een schaal van 1 tot 5 is dat bijzonder hoog te noemen!

Veel klanten zijn bijzonder tevreden over de kosten, de gebruiksvriendelijkheid en het gemak. Negatieve beoordelingen hebben vooral betrekking op het aanbod van coins, op technische problemen en op slechte communicatie vanuit de klantenservice.

Over het algemeen zijn de meeste klanten in ieder geval erg te spreken. Eigenlijk is dit veelzeggend voor de kwaliteit van deze Nederlandse cryptocurrency exchange.

Voor wie is Bitvavo geschikt en voor wie niet?

Bitvavo is geschikt voor mensen die op een eenvoudige en veilige manier willen investeren in crypto.

Het volume speelt hierbij geen rol. Je kunt al investeren vanaf 5 euro. Investeer je in een munt die x10 gaat, dan heb je bij wijze van spreken je weekboodschappen gratis verdiend. Geheel passief.

Maar ook voor de belegger met meer middelen is Bitvavo geschikt. De kosten en de veiligheid om met grotere volumes te investeren maken het interessant voor deze type investeerder.

Voor de daytrader en swingtrader is Bitvavo niet geschikt. Wil je beginnen met day- en swingtrading zou ik niet voor Bitvavo kiezen vanwege de beperkte mogelijkheden. Zo is traden met leverage niet mogelijk. Maar ook de volumes zijn te laag waardoor orders niet gevuld worden. Bij ByBit en Binance ben je beter op je plek.

Wat zijn de kosten bij Bitvavo?

Bitvavo kosten

Zoals gezegd zijn de kosten bij Bitvavo zeer vriendelijk geprijsd. Daarnaast zijn er geen verborgen kosten. Bij Bitvavo zijn ze zeer transparant over de kosten. Je komt daardoor nooit voor verrassingen te staan.

En wat  zijn deze kosten nou precies? Bij het plaatsen van een trade moet je rekening houden met handelskosten. Deze handelskosten variëren van 0,25% tot aan 0,04% van de handelswaarde. Op de website van Bitvavo vind je meer informatie over de kosten, inclusief een toelichting.

Je merkt dat hoe hoger je volume is hoe interessanter de kosten worden. Dat maakt Bitvavo zowel voor de kleine als grote belegger interessant.

Hoe start je met beleggen bij Bitvavo?

Van start gaan bij Bitvavo is eenvoudig. In drie stappen is het geregeld:

  1. Meld je gratis aan
  2. Maak euro’s over
  3. Start met handelen en investeren

Is het echt zo eenvoudig? Ik laat het je zien.

1. Meld je gratis aan

Gratis registreren bij bitvavo

Je registreren en een account aanmaken is geheel gratis. Nadat je je naam, email, een wachtwoord hebt ingevuld en de vinkjes hebt gezet, hoef je alleen nog maar op registreren te klikken.

Bedenk wel een wachtwoord die niet eenvoudig te raden is. Schrijf je wachtwoord ergens op en bewaar het goed. Weet je later echt je wachtwoord niet meer, dan is het te herstellen, maar je kunt twee weken lang geen crypto opnemen. Wel kun je blijven handelen op het platform. Ook hier geldt: veiligheid staat voorop.

Na het registreren volgt een kort verificatieproces waarbij je een kopie van je identiteitsbewijs moet uploaden. Wellicht ben je daar wat huiverig voor, maar gezien Bitvavo onder toezicht van de Nederlandse Bank is, zijn ze dit verplicht te vragen. Dit alles vanwege de 5e anti-witwasrichtlijn.

Tegelijkertijd zorgt het weer voor een extra stukje veiligheid en gemak. Je bent er hierna zeker van dat je geld altijd naar de juiste rekening wordt gestort, zowel bij het geld overmaken naar je account als het opnemen van je investeringen.

Registreren kan hier: meld je gratis aan en maak direct gebruik van de welkomstbonus >>

2. Maak euro’s over – Hoe maak je geld over op je Bitvavo account?

Geld storten Bitvavo

Bij het storten kies je bij ‘Bedrag’ simpelweg een bedrag tussen €1,- en €10.000,-. Per keer kun je al vanaf 1 euro storten en maximaal 10.000 euro. Wil je meer dan 10,000 euro storten dan kan dat gerust op dezelfde dag, maar wel met een nieuwe storting. Vervolgens kies je een betaalmethode en klik je op doorgaan. Eenvoudiger kan het niet. Kies je voor iDEAL dan staat je geld vrijwel direct bijgeschreven op je tegoed.

3. Start met handelen en investeren

In 3 stappen koop je een cryptomunt:

  1. Klik op de munt van jouw voorkeur
  2. Vul het bedrag in euro’s in of kies voor het aantal in crypto
  3. Klik op kopen.

Aandachtspunt hierbij is dat je voldoende euro’s op je account hebt staan en het minimale bedrag is €5,00.

Geld opnemen bij Bitvavo: Hoe doe je dat?

Gaat geld opnemen uit je account net zo makkelijk als storten? Of gaat dat moeilijker?

Ik kan je hierin geruststellen. Vanwege de veiligheid kost het je net iets meer stappen, maar mijn ervaring bij Bitvavo is dat geld opnemen net zo gemakkelijk en net zo snel geregeld is. Bijkomend voordeel: het is gratis, je betaalt geen kosten voor het opnemen. Het enige is dat je geld niet gelijk op je rekening staat. Dit duur 1 tot 2 werkdagen.

Om te laten zien hoe simpel het werkt, heb ik ter illustratie een opname gedaan via de app.

1. Kies voor opnemen
2. Kies je bank
3. Toets het bedrag in
4. Bevestig opname
5. Opname geslaagd!
6. Direct bevestiging

Alternatieven

Je weet nu wat Bitvavo is en hoe het in zijn werk gaat bij hen. Hoe nu verder? Voor de volledigheid een klein overzicht van andere exchanges.

ExchangeOpmerking
BinanceGrootste crypto exchange. Ze liggen momenteel behoorlijk onder vuur. Momenteel geen betaling via iDeal.
CoinBaseGeschikt voor beginners. Kosten zijn hoger als Bitvavo, aanbod van munten is laag. Voordeel: je kan er gratis crypto verdienen via het volgen van tutorials.
KrakenDegelijke exchange met een groot aanbod aan munten. Kosten zijn laag, maar hoger dan Bitvavo. Helaas geen betaling via iDeal.
KuCoinVeel speculatieve munten die niet bij Bitvavo, Binance en Coinbases beschikbaar zijn. App is onoverzichtelijk. Niet mogelijk om met euro’s te handelen.
ByBitBeste optie voor de ervaren daytrader. Niet geschikt voor de beginner. Veel mogelijkheden.

Conclusie Bitvavo Review: kan ik deze exchange aanraden?

Je bent tot het einde gekomen van mijn Bitvavo review. Ben jij op dit moment op zoek naar een geschikte cryptocurrency exchange? Dan wil ik je graag het volgende aanraden: maak zo snel mogelijk een account bij Bitvavo en start met het opbouwen van een extra inkomstenbron. In mijn ogen is dit de beste cryptocurrency exchange voor alle beginnende beleggers in cryptocoins.

Deze exchange is veilig, is voordelig, werkt perfect en is volledig Nederlands. Juist door deze voordelen maak ik in ieder geval al een aantal jaar met veel plezier gebruik van Bitvavo.

Wanneer je een account wilt aanmaken, verwijs ik je graag naar mijn unieke kortingslink. Via deze kortingslink hoef je over de eerste 1000 euro helemaal géén handelskosten te betalen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Het aanmaken van een account is gratis. Daarnaast is ook geld storten en opnemen gratis. Je betaalt alleen handelskosten met het moment je crypto aankoopt en verkoopt.

Ja. Door de manier waarop de bedrijfsstructuur is geregeld, de extra functionaliteiten zoals een two-factor authentication en toezicht van de Nederlandse bank, maar Bitvavo veilig.

Jazeker, Bitvavo heeft een app beschikbaar die zowel voor Android als iOS beschikbaar is. De app werkt zeer prettig. Ik koop en verkoop vaker crypto via de app dan via mijn laptop.

Op Bitvavo komen er regelmatig nieuwe coins. Onlangs zijn er bijvoorbeeld Polkadot (DOT), Polygon (MATIC) en Dogecoin (DOGE) toegevoegd.

Jerry
Ik heb een fascinatie voor alles wat met passief geld verdienen te maken heeft. Een aantal dingen wil ik met je delen. Dat doe ik voornamelijk hier op GroeiSelfie. Daarnaast schrijf ik uitgebreide reviews over (online) cursussen en diensten, waarmee je persoonlijk of in je business meer vrijheid krijgt. Dit alles doe ik in mijn vrije tijd, voor de fun, naast mijn parttime job in het onderwijs. Schrijf ik niet, dan ben ik aan het werk… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *