30 Dingen die je thuis kunt doen (tegen de verveling)

Wat doe jij zoal thuis om je te vermaken?

Getroffen door het coronavirus: de kinderen zijn thuis, je partner is thuis, zelf ben je thuis. Hoe verloop dat? Slaat de verveling al toe? Je moet je toch zien weten te vermaken. Hoe dan ook: de coronacrisis dwingt ons na te denken over hoe we ons leven opnieuw inrichten.Om je op weg te helpen hier enkele tips voor dingen die je thuis kunt doen, voordat de verveling toeslaat.

(Spiritueel) Netflixen

Ik herinner me de tijd nog dat er alleen zwart-wit televisie was en slechts Ned1, 2 en 3. Tijden zijn gelukkig wel veranderd. Ben je al door het aanbod van Netflix heen? Je hebt ook nog Ziggo Go, HBO, Disney en Videoland. Film 1 wordt op dit moment zelfs gratis aangeboden. En ken je Gaia al? Dat een streamingservice met een spiritueel tintje. Het is gericht op yoga, meditatie, bewustzijn met documentaires, series, films en live streams van diverse sprekers als Dr. Bruce Lipton.

Start een online business

Is vanuit huis een online business starten altijd al een droom geweest? Of ben je benieuwd hoe je online geld kunt verdienen? Er is geen beter moment dan nu. Je moet alleen net even weten hoe. En wat. Want er zijn legio mogelijkheden: affiliate marketing, eigen producten maken, via Bol of Amazon je eigen e-commerce business beginnen, je eigen social media adviesbureau starten, iets met sociaal media, vloggen… Stop met vervelen en verdiep je in de mogelijkheden.

Kleuren voor dames

Vrouwen zijn bijzondere wezens. Ook met betrekking tot kleurboeken. Een kleurboek van Jason Momoa. Het moet niet gekker worden. Anyways: het houd je van de straat 😉 Je mag zelf uitzoeken waar je ze kunt kopen :P.  

te koop via Amazon

Leer gitaar spelen

Speel jij al een muziekinstrument? Mijn zoontje heeft onlangs een gitaar gekocht van zijn verjaardaggeld. Alleen: de lessen gaan niet meer door. Wat doe je dan? Gelukkig zijn er genoeg online aanbieders. Koen bijvoorbeeld leert je in 22 lessen gitaar spelen. Let wel, het gaat om een basiscursus.

Leer piano spelen

Tja, als je dan toch thuis zit… Ooit aan gedacht om piano te leren spelen? Modern, klassiek. Het kan allemaal tegenwoordig. Genoeg online mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij Piano les van René. Meer info? Klik hier om naar de website van René te gaan.

Ga lezen. Of luister je liever? Kan ook

Neem eindelijk eens de tijd om dat boek uit te lezen. Liever luisteren? Ga in je luie stoel zitten en zet je oortjes op. Via Storytel of Kobo heb je legio titels die je voor nog geen tientje per maand beluisteren. Bij Kobo heb je zowel titels om te lezen als te beluisteren.

Gamen: FIFA of Football Manager

Het EK is afgelast. Dan maar je eigen EK spelen toch? Speel FIFA of Football Manager en win het toernooi! Krijg je de smaak te pakken? Stream je game dan op Twitch. Kun je er ook nog aan verdienen 🙂

Spelletjes spelen met het gezin

Als iedereen bij huis is, kun je het net zo goed gezellig maken. Haal ganzenbord of Mens erger je niet tevoorschijn! Of Scrabble, ook leuk om thuis te doen! De moderne versie kan natuurlijk ook. Download Wordfeud en speel tegen anderen online. Kun je gewoon thuis doen. .

Online Poker

Speel je al poker? Ook het grootste amateur pokertoernooi van ONK Poker heeft de live toernooien verschoven naar online. Het grote voordeel is dat je geen geld hoeft te verliezen zoals bij PokerStars. Het grote nadeel: als je wint, win je uiteraard geen geldprijs. Slechts de eer 😉 Meer info lees je hier: https://www.onkpoker.nl/news/item/switch-naar-online-leidt-tot-stortvloed-van-interesse.

Online cursus volgen

Je kunt het zo gek niet bedenken, voor alles is er wel een wel een online class, workshop en complete opleiding of training. Van tekenlessen tot NLP cursussen en trainingen voor online ondernemen. Zo is er ook de Bol Masterclass van Jua Ruan, waar je leert hoe je eenvoudig via Bol.com een webshop begint. Veel live trainingen en workshops verschuiven zich massaal naar online platvormen. Blijf je in tijden van crisis ontwikkelen. Gewoon, omdat het leuk is.  

Blijf doorgaan met sporten

Blijf in beweging. Niet naar de sportschool kunnen is geen goed excuus. Veel sportinstructeurs zijn al online. Mijn bootcamptrainer streamt zijn lessen nu ook via YouTube. Heb je spullen voor thuis nodig? Ik had al gehoord dat de kettlebells niet meer zijn aan te slepen. Blijf thuis en stay healthy!

Doe online yoga

Yoga kun je overal doen: in een studio, buiten en ook thuis. Wanneer je het thuis wilt doen dan helpt het als je een yogadocent hebt die je het voor doet. Dat zie je nu ook gebeuren: yogadocenten die via facebook live of youtube hun lessen streamen. De docenten van Happy with Yoga zijn echter al een poosje online. Klik op de link voor hun Yoga tv kanaal. Misschien vind je het interessant. Of wie weet inspireert het je om zoiets zelf op te zetten.

Knutselen

Als ik aan knutselen denk, dan denk ik aan Origami. Maar je kunt vast ook andere dingen verzinnen.

Je kunt thuis knutselen
Thuis knutselen

Haken / breien

Haken en breien is weer hip. De mooiste dingen zie ik voorbij komen. Neem er lekker de tijd voor. Moet je het nog leren? Er zijn genoeg filmpjes op YouTube te vinden. Ik zeg je wel eerlijk: het is niet iets wat ik thuis doe als ik me verveel…

Meubels maken of bewerken

Ik ben er niet goed in. Jij? Je hebt in ieder geval tijd om er lekker mee aan de slag te gaan. Zat ideeën op Pinterest.

Kokkerellen

Houd je van koken, maar kom je er weinig aan toe? Als je bij huis zit, is er genoeg tijd over. Maar ik weet het: voor jezelf koken is niet gezellig. Twee opties. Een: maak er een video van en post het op facebook of YouTube. Blijf connecten. En twee: deel desnoods het eten met de buren. Of misschien weet je wat ouderen die wel een prakje van je zouden lusten. Doe dan net wel als de thuisbezorgers: aanbellen en een paar meter weglopen.

Bloggen

Heb je altijd al willen bloggen? Begin er dan mee. En of je dan je blog online post of niet: van je af schrijven geeft sowieso ontspanning. Speel je met de gedachten om er geld mee te verdienen? Er zijn nog genoeg mogelijkheden. Tijd genoeg om je erin te verdiepen! Het is in ieder geval iets wat je heel goed vanuit huis kan doen.

Review Affiliate Marketing Revolutie

Lijkt Online Geld Verdienen je Interessant?

 • Leer net als mij hoe je geld verdient met je blog
 • Leer alles over affiliate marketing
 • Ontdek verschillende mogelijkheden!
Ja ik wil geld verdienen op het internet

Met je oma bellen

Heb je nog een oma? Blijf in contact: bel, ga face-timen, stuur een kaartje, stuur leuke appjes. En nog een tip: draai het om en vraag haar eens om raad. Bijvoorbeeld dat ene recept van smoor ajam. Wel handig als je dan een Indische oma hebt ;). Maar heb je die niet, elke oma heeft wel een recept van een cake!

Doe boodschappen voor ouderen

De ouderen hebben het moeilijk. Help ze waar je kunt. Het hoeft niet groots te zijn. Een boodschapje kan al net voldoende zijn. Een ander helpen geeft sowieso een goed gevoel.

Mediteren

In de haastige maatschappij was het sowieso nodig om regelmatig te ontspannen. Nu heb je tijd genoeg om een moment te vinden waarop je kunt mediteren. Maak gebruik van die tijd en blijf zen.

Fotografie

Alles mag dan zo goed als dicht zijn, maar dat biedt ook gelijk de mogelijkheid om eens wat mooie plekken op te zoeken in de stad, park of het bos. Houd voldoende afstand en maak mooie plaatjes. Ben je er goed in en maak je veel foto’s? Misschien kun je ze aanbieden als stockfoto’s. Een leuke combinatie van thuis dingen doen en tegelijkertijd iets bijverdienen.

Schilderen

Gevorderd of niet, van schilderen kom je in een heerlijke flow. Laat de boel de boel en focus je alleen even op je canvas. Desnoods zoek je wat oude afleveringen van Bob Ross erbij. Werkt zeer ontspannend.

Grote schoonmaak

Op een van de eerste dagen dat mensen niet meer naar hun werk konden, waren er files bij de stort. Als je het nog niet al gedaan hebben: ruim lekker de boel op. Je bent ff bezig en je bent gelijk van je rommel af. Bijkomstig effect: je hoofd wordt er ook leeg van.

Tuinieren

Heb je wat achterstallig onderhoud? Ga lekker schoffelen of snoei wat takken. Heerlijk in de buitenlucht, verstand op nul en je hoofd leeg.  

Podcast beluisteren

Kom je maar niet toe om je favoriete podcast te beluisteren? Voel je vrij, ga lekker op de bank chillen en zet die podcast op! (Kun je trouwens ook doen tijdens het tuinieren of grote schoonmaak). Heb je zelf veel te vertellen? Misschien wordt het tijd voor een eigen podcast 😉

Slapen

Slaap je structureel te weinig? Slaap eens goed uit. Slapen is essentieel voor een goede gezondheid. Gebruik je vrije tijd nuttig. Wanneer werken aan een goede slaap voor jou van toepassing is, dan is dat een goede investering van tijd. Hulp nodig bij goed slapen? Check dan eens de website van Slaapwijzer.net eens. Daar vind je goede tips.

Contact houden met vrienden en familie

Wat voor je oma telt, is natuurlijk ook voor je vrienden en familie. Blijf in contact. Niets is menselijker.

Taal leren

Altijd al een vreemde taal willen leren? Zweeds, Spaans, Russisch? Online is er genoeg aanbod. Genoeg tijd. Ben je al goed in een vreemde taal en wil je anderen helpen? Dat kan natuurlijk ook.

Klusjes in huis

Is het tijd voor een likje verf? Kan de boekenkast opnieuw ingedeeld worden? Kan het konijnenhok aangepakt worden? Of mogen de ramen wel weer gewassen worden? Ik noem maar wat…

Blijf werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Leun niet achterover. Blijf je tijd zinvol besteden. De beste investering is die in jezelf. Als je thuis zit, maak er dan het beste van. Wat je zoal kunt doen thuis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling?

 • Leer doelen te bereiken
 • Presentatie technieken
 • Een mindset voor succes aanleren
 • Speed reading
 • Assertiviteit
 • Ontspanningsoefeningen
 • Yoga
 • Communicatietechnieken
 • Werken aan je zelfvertrouwen
 • Verdiepen in mogelijkheden om online geld te verdienen
 • En nog zoveel meer…

Tot slot over dingen thuis doen

Er is geen reden om je te vervelen. Ik heb je 30 tips gegeven. Zit er niets bij, verzin dan zelf iets. Wees creatief.

Wil je weten hoe je vanuit huis of op welke plek dan ook een online business kunt starten? Fulltime of als side hustle? De mogelijkheden zijn eindeloos. Je moet alleen maar net weten hoe en wat. En vooral: wat past bij je? Mocht het interessant voor je zijn dan vind je hieronder een link voor meer informatie.

Jacko Mijaard heeft een handige startergids samengesteld. Hij verdient inmiddels meer dan 7 jaar zijn inkomen als online ondernemer en en verdient hij online zijn geld.

Gebruik deze crisis als een moment van bezinning. Gebruik je tijd zinvol. Tijd is samen met je gezondheid je allerbelangrijkste bezit.

Wat je ook doet: pas goed op jezelf en je naasten. Blijf sterk en gezond.

Reageren mag en vind ik leuk.

Jerry
Ik heb een fascinatie voor alles wat met passief geld verdienen te maken heeft. Een aantal dingen wil ik met je delen. Dat doe ik voornamelijk hier op GroeiSelfie. Daarnaast schrijf ik uitgebreide reviews over (online) cursussen en diensten, waarmee je persoonlijk of in je business meer vrijheid krijgt. Dit alles doe ik in mijn vrije tijd, voor de fun, naast mijn parttime job in het onderwijs. Schrijf ik niet, dan ben ik aan het werk… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *