Passief inkomen met e-learning

Ontdek hoe je met online programma's passief geld kunt verdienen

Er liggen nog steeds enorme kansen voor het oprapen om met e-learning passief inkomen op te bouwen. Ga maar na: online leren is niet meer weg te denken uit onze manier van leren. En tegelijkertijd, mensen willen leren. Wel is op voorhand investering in tijd en geld noodzakelijk bij het creëren van online programma’s. Doe je dat op de juiste manier dan is het met de huidige moderne technieken voor iedereen mogelijk om kennis door te geven en daar passief geld mee te verdienen.

Wanneer je daar meer over wilt weten, ben je hier op de juiste plek.

Inhoudsopgave

Passief inkomen opbouwen met e-learning

Waar hebben we het precies over hebben als het gaat om met e-learning passief inkomen op te bouwen?

E-learning staat voor alles wat te maken heeft met het vormgeven van leersituaties met behulp van informatie- en communicatietechnologie.

De term e-learning wordt veelal gebruikt binnen het onderwijs en bedrijfsopleidingen. Tegenwoordig spreken we vaker over een e-course, e-cursus, online cursus, digitale cursus, digitale training, online training en online programma’s. Welke term je ook gebruikt, in de meeste gevallen wordt er hetzelfde mee bedoeld namelijk: kennis dat gestructureerd en digitaal wordt aangeboden, waarbij het via internet op afstand wordt gevolgd.

Waarom passief inkomen opbouwen met e-learning?

Je beschikt over kennis die je graag wilt overdragen. En misschien geef je al kennis door. Beroepsmatig, als zzp’er of je hebt een hobby waar je anderen veel over kunt leren. Alleen je verdien je er niets extra’s mee. Ja, hooguit een salaris als je het beroepsmatig doet. Je hebt het gevoel dat jouw kennis toch best wat waard is, maar weet je niet hoe je het omzet in euro’s.

Herkenbaar?

Dat kan anders. Creëer een online cursus.

Waarom?

Met het creëren van een online cursus hoef je slechts één keer je kennis digitaal vast te leggen. Dat kan als geschreven tekst, maar ook via video of audio. En daarna bied je dat vervolgens keer op keer aan.

Neem bijvoorbeeld een gitaarleraar. Als hij fysieke lessen geeft, moet hij telkens weer zijn tijd en energie geven aan diverse leerlingen. Met het creëren van een digitale product hoeft hij nog maar eenmalig de les te geven en tegelijkertijd bereikt hij veel meer leerlingen.

Ja, ik weet het. Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. En dat klopt ook. Want er komt nog best wat bij kijken, wil je dit succesvol doen. Maar laat dat je niet tegenhouden, want er is genoeg informatie te vinden hierover. Zowel gratis informatie als informatie waar je moet betalen, bijvoorbeeld een online programma.

Help mensen en creëer een passieve inkomstenbron

Bij het ontwikkelen van e-learning heb je slechts één focus: een oplossing bieden voor een bestaand probleem.

Die problemen kunnen van alles zijn: de opvoeding van kinderen, nagels bijten, een papegaai trainen, een muziekinstrument spelen, stoppen met roken, een taal leren en marketing voor je business.

Wanneer jij in staat bent om goede oplossingen te bieden voor een probleem waar iemand mee worstelt, dan help je die persoon. En mensen zijn voor hun problemen altijd op zoek naar de beste oplossing.

Telkens verrast het mij weer dat het weinig uitmaakt wie de oplossing aandraagt, zolang de oplossing daadwerkelijk een probleem verhelpt.

Online programma

Er is al zoveel op de markt, is er nog wel behoefte aan nog een online programma?

Jazeker. Het gaat namelijk niet alleen om de kennis, maar vooral om datgeen wat jij aan waarde toevoegt. Daar maak je het verschil.

De toekomst van e-learning

Veel gestelde vragen over e-learning

De eenmalige verkoop van een online cursus is de meest voor de hand liggende verdienmodel. Maar er zijn meer verdienmodellen die je kan toepassen zoals het abonnementsmodel, intermediair model en licentiemodel.

Als je het mij vraagt kan iedereen met specifieke kennis een e-learning maken en daar passief geld mee verdienen. Of dat nu een online cursus of training is. Dat maakt niet uit. Iedereen beschikt over specifieke kennis. Deze kennis kan je op verschillende manieren inzetten. De een gebruikt zijn kennis binnen een werkomgeving de ander als ondernemer of zzp’er. Daarnaast zijn er mensen die kennis hobbymatig inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een accountant die in zijn vrije tijd vaak in de tuin bezig is en veel weet afweet van koi karpers. Op zijn werk hoeft hij met die kennis niet aan te komen. Maar binnen een specifieke community is het een expert.

Er zijn verschillende manieren, bijvoorbeeld via e-mail, door te adverteren en via organisch verkeer.

Online cursussen hebben de volgende kenmerken: het is locatieonafhankelijk, het is tijdonafhankelijk en je hebt een groter bereik waardoor je eindeloos kunt opschalen. Je kunt bij wijze van spreken aan het strand in Portugal een boek lezen, terwijl je klant op zijn zolderkamer bezig is met jouw cursus.

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. De kosten van een online leeromgeving bestaat veel uit maatwerk en dat kost tijd en geld. Voor een eenvoudige cursus kun je al snel rond de € 10.000 neertellen.

Relevantie artikelen en pagina’s

Onderstaande artikelen helpen je met het creëren, lanceren en verkopen van je eigen e-learning.

MPOP – Maak Prachtige Online Programma’s

Zoek je een training waar je van A tot Z je e-learning ontwerpt en succesvol in de markt zet, dan is MPOP van Simone Levie een aanrader. Met deze training bouw je je een succesvolle online business op.

Check eerst mijn MPOP review >>


Huddle Review & Ervaringen

Ben je op zoek naar een systeem om eenvoudig een e-learning omgeving te ontwikkelen, dan raad ik Huddle aan.

Lees mijn Huddle review >>


Hans van der Klok review – Een online training in 90 dagen

Hans van der Klok heeft zelf de transitie ondergaan van uurtje-factuurtje’ naar een ondernemer met veel rust en vrijheid. Zoek je dit ook? Dan kan ik je zijn training van harte aanbevelen.

Mijn Hans van der Klok review vind je hier >>


Aanbevolen tool

E-learnining en community software

Met Huddle creëer je eenvoudig je eigen e-learning platform. Zo plaats je digitale producten zoals e-books, videocursussen, audioprogramma’s en (pdf) bijlagen in je eigen ledensite en maak waardevolle programma’s. Met de gratis app kunnen leden altijd en overal jouw trainingen volgen. En dat alles binnen enkele muisklikken!

Ontdek meer >>

Met een paar muisklikken alles online!

Jerry
Ik heb een fascinatie voor alles wat met passief geld verdienen te maken heeft. Een aantal dingen wil ik met je delen. Dat doe ik voornamelijk hier op GroeiSelfie. Daarnaast schrijf ik uitgebreide reviews over (online) cursussen en diensten, waarmee je persoonlijk of in je business meer vrijheid krijgt. Dit alles doe ik in mijn vrije tijd, voor de fun, naast mijn parttime job in het onderwijs. Schrijf ik niet, dan ben ik aan het werk… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *