Huddle review & ervaringen [IMU]

Community en E-learning software

Ben je benieuwd naar de ervaringen met Huddle van de IMU? Is het software waarmee jouw online business verder groeit? Weet je nog niet of je zelf je e-learning omgeving wilt bouwen of dat je het beste gebruik kunt maken van een kant en klare dienst?

In deze Huddle review gaan we in op deze vragen. Alles wat met deze software te maken heeft, komt aan bod:

 • Waar is Huddle voor bedoeld en wat kun je zoal met deze software kunt doen;
 • De voor- en ook de nadelen op een rij;
 • Hoe je met Huddle de ideale e-learning omgeving creëert;
 • De kosten en ook wat het je oplevert;
 • Antwoorden op veel gestelde vragen.

Het is weer een uitgebreide review geworden, maak daarom handig gebruik van de navigeerknoppen in de inhoudsopgave hieronder. Op die manier scrol je er gemakkelijk doorheen.

Inhoudsopgave

Samenvatting Huddle review

The Huddle
The Huddle

Beoordeling door Jerry,

01 feb 2021
4.9

Huddle software van IMU is een totaaloplossing die het de (digitale) ondernemer gemakkelijk maakt en alles uit handen neemt. Binnen een handomdraai heb je zowel een professioneel uitziende e-learning omgeving als een community een forum.

Wanneer een ideale, volledig geautomatiseerde online business opbouwen en passief inkomen met e-learning je aanspreekt dan zit je bij IMU goed. Naast hun andere diensten leveren ze met Huddle ook weer een succesvolle dienst af.

De gratis app maakt het wat mij betreft af: het werkt soepel, ziet er goed uit en is zeer gebruiksvriendelijk vanaf elke mobiele apparaat.

Het is duidelijk dat ze bij IMU weten wat ze doen en ze hebben goed voor ogen wat de digitale ondernemer nodig heeft.

Effectiviteit4.9 / 5.0
Prijs / Kwaliteit5.0 / 5.0
Betrouwbaar4.9 / 5.0
Gebruik / Gemak4.9 / 5.0
✅Voordelen Gemak, koppeling met andere software mogelijk, totaaloplossing, veel know how binnen de community. Lage leercurve: je bent snel up and running. Prettige leeromgeving voor cursisten, gratis app. Zowel het forum als de e-learning omgeving zijn overzichtelijk en prettig. Zeer eenvoudig om te gebruiken. Professionele uitstraling. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. IMU netwerk
❌NadelenAbonnementsmodel, beperkte design mogelijkheden, video moet je insluiten via YouTube of Vimeo.

(Na 14 dagen € 695,- p/j of € 70,- p/m)

Waarom Huddle

Het is tijd geworden om je bedrijf op te schalen. Daarom sta je op het punt om online programma’s te ontwikkelen. En passief inkomen met e-learning voor een solide basis spreekt je aan.

Alleen, het zelf of laten bouwen van een eigen online academy staat je tegen. Sowieso zou je niet weten waar en hoe te beginnen. En tegelijkertijd besef je dat je tijd veel te kostbaar is om je daar mee bezig te houden.

Een kant en klaar platform of service waarbij je alleen nog maar voor de content hoeft te zorgen, zou wat dat betreft uitkomst bieden.

Herkenbaar?

Zoek je een oplossing waar mee je dit kan tackelen dan is Huddle een uitkomst.

Het is daarom absoluut de moeite waard om je meer te verdiepen in Huddle en te verkennen op welke manier Huddle iets voor je kan betekenen.

Wat is Huddle?

wat is huddle

Huddle is e-learning en community software in een pakket. Je kunt er snel en eenvoudig een e-learning omgeving en een community forum mee creëren voor je doelgroep.

Bij Huddle ligt de focus volledig op e-learning, memberships en op communitys. Met het instellen van levels beveilig je optimaal je ledensite. Zo heb je zelf in de hand wie toegang krijgt tot je trainingen en het forum.

Via het forum connect je snel en persoonlijk met je community. Moderne gamificatietoepassingen helpen je dit te vergemakkelijken. En daarnaast nodigt het de community uit om met elkaar te verbinden. Op die manier krijg je een levendige community. Doordat je precies weet wat de behoefte is van je community, ben je in staat om hen maximaal te bedienen en te helpen. Dit zal je ongetwijfeld terug zien in de resultaten van je business. 

Voor wie is Huddle bedoeld?

Huddle is ontwikkeld voor mensen die een e-learning omgeving en/of een online plek voor een community willen ontwikkelen. Vrijheid en meer tijd overhouden zijn belangrijke thema’s.

Met Huddle leer je echter niet hoe je een online cursus of programma in elkaar zet. Ontbreekt het jou nog aan de kennis om een online programma te maken dan kan ik je MPOP van Simone Levie aanraden. Daar leer je hoe je online programma’s maakt en succesvol verkoopt. Een uitgebreide review vind je hier ook op GroeiSelfie.

Er zijn slechts een paar dingen die je zelf moet doen:

 • De kleuren aanpassen aan je eigen huisstijl
 • Het forum inrichten met onderwerpen
 • Levels instellen om zo te bepalen wie toegang krijgt. Zo kun je er voor te kiezen of je een open forum wilt, deels open of een gesloten forum.
 • Datzelfde geldt ook voor de e-learning omgeving. Je stelt zelf in wie er toegang heeft.
 • Content uploaden. Heb je bijvoorbeeld zelf een e-book geschreven, een cursus ontwikkeld of een online training volledig uitgewerkt? In die gevallen wil je dat jouw klanten op een prettige manier de training kunnen volgen, het e-book kunnen downloaden of in een persoonlijk online dashboard in kunnen loggen.

Probeer Huddle 14 dagen (gratis) uit en ervaar zelf hoe eenvoudig het is >>

IMU – Internet Marketing Unie: de ontwikkelaars van Huddle

Eerder in deze Huddle review hebben wij al laten vallen dat deze software ontwikkeld is door IMU, de Internet Marketing Unie. Maar wie zijn de mensen achter IMU? En wat is IMU precies?

De Internet Marketing Unie is een van de grootste online marketingplatformen van Nederland.

De heren van de Internet Marketing Unie, met Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren voorop, geven onder meer cursussen, helpen andere digitale ondernemers, organiseren lezingen/congressen. Hun corebusiness is de ontwikkeling en verkoop van verschillende online softwarepakketten.

Dat zijn naast Huddle de softwarepakketten Plug & Play, Phoenix en dus Huddle.  

Door de jaren heen heeft IMU zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in Nederland. Veel digitale ondernemers maken tegenwoordig gebruik van hun diensten. En ook weten steeds meer ondernemers The Huddle software te vinden.

Overigens werd de Internet Marketing Unie al in 2010 opgericht. De oprichters hadden als één van de eerste door dat er onwijs veel met online marketing mogelijk was; daar hebben zij dan ook perfect op ingespeeld. Gaandeweg kwamen zij er echter achter dat er een gebrek aan handige software bestond. Zij besloten vervolgens om deze software zelf maar te gaan ontwikkelen. Uiteindelijk heeft die keuze absoluut niet verkeerd uitgepakt.

IMU is een betrouwbare en duurzame partner voor de lange termijn.

Voor mij is dat een belangrijk criterium om gebruik te maken van een dienst als Huddle.

Het feit dat ze Huddle door blijven ontwikkelen geeft mij een veilig gevoel.

Andere producten en diensten van IMU

Phoenix – In een handomdraai een winstgevende website >>

Plug&Pay – Voor geoptimaliseerde betaalpagina’s en toepassing voor affiliate marketing >>

E-book: Community building (Gratis) >>

E-book: Online Memberships (Gratis) >>

Hoe werkt Huddle?

Met de software van Huddle ben je in in staat om de volgende ‘zaken’ te bouwen:

Met de community software maak je een volledig forum. Verschillende leden/cursisten zijn hierdoor in staat om met elkaar te communiceren én met de coaches.

Daarnaast kun je met de Huddle e-learning software een volledige online leeromgeving maken. Jouw cursisten kunnen zich hiervoor aanmelden, waarna jij bijvoorbeeld jouw cursus op een ideale manier kunt presenteren. Je kunt hierbij gebruik maken van video’s, van afbeeldingen, van content en van gerelateerde onderdelen.

Nadat je je aangemeld voor deze software hebt, krijg je toegang tot jouw eigen online dashboard. In dit dashboard vind je verschillende tools terug. Deze tools vormen samen het gehele platform van Huddle.

De software is onwijs makkelijk te bedienen, waardoor je bijvoorbeeld een volledige online cursus helemaal naar eigen wens kunt maken. Daarbovenop komt ook nog eens dat je eigenlijk geen technische kennis voor deze software nodig hebt. De handleidingen van Huddle spreken eigenlijk al heel snel voor zich.

Kom je er even niet uit? Wees gerust. Er zijn meer dan genoeg gratis tutorials die je op weg helpen. Een voorbeeld zie je hier >>

huddle el-learning ebook

Passieve Inkomsten met digitale producten?

In deze (GRATIS) handleiding ontdek je succesvolle voorbeelden en krijg je een stappenplan aangereikt om een ideale online business met digitale programma’s te bouwen.

Download hier jouw exemplaar

Huddle app

Huddle app
Bron: The Huddle

De gratis Huddle app is wat mij betreft een grote pluspunt. Voor cursisten en leden van de community zal het zeer gewaardeerd worden, want op die manier is je cursus en forum eenvoudig te bereiken met elk mobiele apparaat.  

Zelf ben ik ook een grootverbruiker van de Huddle app. Zo volg ik diverse fora en trainingen uit verschillende branches, waaronder vastgoed, Internet Marketing en persoonlijke ontwikkeling. Een paar voorbeelden zijn die van IMU zelf, maar ook trainingen en forum van de Internet Succes Gids van Jacko Meijaard, waar hij je alles leert over affiliate marketing. Met affiliate marketing kun je, net als met e-learning, passief inkomen opbouwen.

Maar dat terzijde.

Kies je voor het zelf bouwen van een ledenwebsite dan zit daar geen app bij. De Huddle app is een duidelijk voordeel wanneer je met Huddle software aan de slag gaat.

Meer informatie over de Huddle app vind je hier >>

Huddle voorbeelden

Bron: Huddle

Veel ondernemers zijn je al voorgegaan. Wil je weten welke? Meer Huddle voorbeelden vind je op de website van Huddle.

Veelgestelde vragen

Huddle is bedoeld voor digitale ondernemers. Maar ook voor de ondernemer die naast reguliere offline diensten juist nu online programma’s wilt toevoegen. Daarnaast is het zeer geschikt om een community op te bouwen, ook zonder toevoeging van online trainingen.

The Huddle software is speciaal voor de digitale ondernemer ontwikkeld die op zoek is naar meer vrijheid.

Ja, je kunt huddle 14 dagen lang gratis uitproberen. Check hier de mogelijkheden >>

Jazeker. Je bepaalt zelf waar en hoe je gebruik maakt van de Huddle software.

Zo kun je ook alleen gebruik maken van het forum.

De prijs van Huddle hangt af van welke pakket je kiest. Er zijn 3 varianten:

 • Huddle Lite: € 180,- per jaar of € 19,- per maand.
 • Huddle Premium: € 468, per jaar of € 49,- per maand.
 • Huddle Ultimate: € 1164,- per jaar of 125,- per maand.

Voor deze investering krijg je een complete e-learning omgeving, kun je een ledensite opzetten en een levendige forum creëren. Inclusief een kant en klare app.

Actuele tarieven en eventuele acties vind je hier >>

 

Je creëert met een sterke community zowel fans als ambassadeurs voor je bedrijf. Zij helpen je aan meer omzet, ze helpen je met het beantwoorden van vragen die je anders via mail binnen zou krijgen, en een levendige community trekt veel nieuwe klanten aan.

Ontdek in dit gratis E-book hoe dat precies werkt >>

De vergelijking tussen Kajabi en Huddle is snel gemaakt. Hoewel ze overeenkomsten hebben, zijn ze toch behoorlijk verschillend. Niet alleen in prijs, maar ook inhoudelijk.

Kajabi is een totaaloplossing voor een complete website en e-learning omgeving, inclusief email en salesfunnels. Toepassing voor de opbouw van een community ontbreekt.

IMU richt zich met Huddle puur op het creëren van een e-learning omgeving met daarbij het bouwen aan een community. Zoek je opties voor een website dan heeft IMU daar Phoenix voor ontwikkeld.

Ervaringen van andere ondernemers

Er zijn aardig wat positieve ervaringen met Huddle te vinden op het internet. Mijn indruk is dat dit komt doordat Huddle en andere producten van IMU gericht zijn op het bouwen van een ideale online business, waarbij vrijheid een belangrijke onderdeel. Het lijkt erop dat ze dat ook waar kunnen maken.

Benieuwd naar meer ervaringen met Huddle? Je vind ze op deze pagina >>

Conclusie Huddle review

de beste e-learning software

Huddle is een goed product. Het ziet er goed uit, het werkt goed, het werkt snel en het is gemakkelijk te gebruiken.

Ook is de support goed. Ze zijn op verschillende manieren bereikbaar en je krijgt inhoudelijk antwoord op je vragen. De toon is oplossingsgericht. Wat mij betreft is dat een pluspunt. Huddle is een SaaS en je moet wel snel geholpen worden, mocht er een keer iets vastlopen.

Je merkt ook direct de kracht van een community. IMU heeft veel gebruikers die elkaar graag vooruit helpen.

Huddle software geeft je rust in je business en het helpt je om aan je business te werken in plaats van in je business. Daarmee kom je los van het uurtje factuurtje en ben je in staat om passief inkomsten te genereren.

In een handomdraai heb je een professionele e-learning omgeving en heb je een prettige forum waar je met je community in contact blijft. En dat alles op je eigen domeinnaam, inclusief een gratis app. En hoewel de app gratis is, is het een app waarbij de kwaliteit meer dan uitmuntend goed werkt.

Door de verschillende toepassing werkt een Huddele forum vele malen beter dan een facebook pagina. Het is overzichtelijker en mensen zijn gemotiveerder om actief in de community te zijn. Het is ook voor jezelf eenvoudig om zichtbaar te blijven, zonder al teveel inspanning. Pak je dit goed aan dan merk je dat direct in je omzet.

Wat mij veel vertrouwen geeft, is dat IMU al sinds 2010 bestaat en nog altijd in ontwikkeling is om relevant te blijven voor de digitale ondernemer. Die continuïteit is van wezenlijk belang voor je eigen business. Je moet er niet aan denken dat ineens de stekker eruit gaat. Dit komt nog wel eens voor bij WordPress plugins en partijen die net om de hoek kijken. IMU is wat dat betreft een degelijke en betrouwbare partner in online ondernemen.

Raad ik Huddle aan?

Ja, ik ben bijzonder enthousiast over Huddle. Maar dat is na het lezen van deze review denk ik geen verrassing.

Verkoop je digitale producten, bied je online cursussen aan en wil je met e-learning een passief inkomen creëren dan raad ik je van harte The Huddle aan.

Jerry
Ik heb een fascinatie voor alles wat met passief geld verdienen te maken heeft. Een aantal dingen wil ik met je delen. Dat doe ik voornamelijk hier op GroeiSelfie. Daarnaast schrijf ik uitgebreide reviews over (online) cursussen en diensten, waarmee je persoonlijk of in je business meer vrijheid krijgt. Dit alles doe ik in mijn vrije tijd, voor de fun, naast mijn parttime job in het onderwijs. Schrijf ik niet, dan ben ik aan het werk… 😉