Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s Review & Ervaringen

Ben je benieuwd wat de online cursus Yoga Nidra: Reis door de chakra’s voor je kan betekenen? En ben je geïnteresseerd in de kracht en werking van chakra’s? Ben je toe aan positieve veranderingen in je leven? Lees dan eerst deze review, voordat je besluit dit programma aan te schaffen, want ik heb het programma gekocht en getest. In dit artikel geef ik je mijn eerlijke mening, ervaring en conclusie.

Deze online cursus verdient een uitgebreide review. Daarom is die wat langer dan gebruikelijk. Om het je gemakkelijk te maken kun je via de inhoudsopgave direct naar een onderwerp klikken. Bijvoorbeeld als je gelijk door wilt naar mijn ervaringen en conclusie.

Via onderstaande link ben je verzekerd van de beste prijs!

Gebruik kortingslink >>

Inhoud Yoga Nidra: Reis door de chakra’s Review & Ervaringen

Ben je al bekend met chakra’s?

Ben je al bekend met chakra’s? Sla dit gedeelte dan gerust over.

Mogelijk ben je nog niet bekend met chakra’s. En dat is niet zo vreemd hoor, want chakra’s zijn niet persé de gespreksonderwerpen tijdens de lunchpauze op je werk, op het schoolplein of bij het avondeten.

Zie je het al voor je op het schoolplein: ‘Ha Karin, hoe is het met je? Nou, mijn 6e chakra voelt wat zwak vandaag. Oh, wat naar. Aspirientje?

Of tegen je kind: hallo Evelien, ik zie je dat je een beetje sjachie bent, je 3e chakra is zeker van slag he? Drink maar ff een glaasje sap, dan ben je zo weer beter.

Nope, niets van dit alles 🙂

Daarom geef ik in deze review eerst een korte uitleg over wat chakra´s zijn, waarom je ermee zou willen werken en wat je ermee kunt.

Wat zijn Chakra’s?

Chakra’s zijn energiecentra die verbonden zijn met je lichaam. Er zijn zeven hoofdchakra´s en samen vormen ze met je aura het energetisch lichaam.

Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel of cirkel. Chakra´s kun je daarom voorstellen als ronddraaiende wielen of draaikolken van energie. Deze draaien snel rond en laat energie door het lichaam stromen.

Energie wordt in het Sanskriet prana genoemd. In het Japans noemen ze het Ki of Qi. Bekende voorbeelden zijn Aikido en Reiki, waarbij energie centraal staat.

In China wordt energie vertaald met Chi, bijvoorbeeld Tai Chi.

In het Nederlands zou je deze energie het beste vertalen als levensenergie.

Waarom zou je met chakra’s willen werken?

Werken met chakra’s is een krachtig en diepgaand proces. Een reis door de chakra´s is een reis naar de kern van jouw innerlijk wezen. Je maakt een reis naar de kern van wie je werkelijk bent.  

Het kan confronterend zijn en het is intens. Tegelijkertijd is het ook mooi, want het is het meest oprechtste, eerlijkste en meest integerste wat er. Er is geen oordeel over wie jij bent, over wie jij mag zijn en over wie jij wilt zijn.

Tot de kern komen van wie je echt bent en contact maken met je innerlijke zelf, is misschien wel het allermooiste wat er is.

Wat doen chakra’s en welk nut hebben chakra´s?

Chakra’s zorgen voor balans. Ze zorgen er voor dat energie goed door je lichaam stroomt. Wanneer je chakra’s in balans zijn en energie goed stroomt dan merk je dat aan een uitstekende gezondheid en voel je je goed.

Chakra’s kunnen echter ook uit balans zijn. Dat heeft vervelende gevolgen: als ze te lang uit balans zijn dan ontstaan er blokkades. Dat merk je lichamelijk en emotioneel.

Voorbeelden van lichamelijke klachten zijn ongemakken, zoals hoofdpijn, rugpijn en spierpijn. Maar je kan ook ziek worden in het gebied van de betreffende chakra.

Zit je niet lekker in je vel, heb je last van angstige gevoelens, ben je onzeker of heb je stressklachten dan is dat ook een signaal dat energie niet goed stroomt en dat er blokkades zijn. Dit zijn voorbeelden waarbij je het emotioneel kunt opmerken.  

Kortom: zijn je chakra’s in balans dan voel je je goed. Zijn je chakra’s uit balans dan voel je je naar.

Waarom zou je mee willen doen met Yoga Nidra: reis door de chakra’s?

 • Je ervaart energetische blokkades die je mentaal en fysiek uitputten
 • Je wordt tegengehouden door beperkende overtuigingen, waardoor je niet het leven leeft dat je graag zou willen
 • Je hebt last van stress of burn-out klachten
 • Je zit al te lang niet goed in je vel, zowel emotioneel als fysiek
 • Je weet niet goed wat je wilt, waardoor je vastloopt in je leven

Wat is Yoga Nidra: Reis door de chakra’s en wat kan het voor je betekenen?

Yoga nidra: reis door de chakra’s is een online cursus waarbij je de chakra’s weer in balans brengt. Op een krachtige en effectieve manier verhelp je blokkades die je tijdens het programma stap voor stap onderzoekt.

De ontwikkelaars, Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart hebben hiermee een toegankelijke zelfhulpprogramma gemaakt.

Wie zijn de ontwikkelaars?

Het kan zijn dat ze al bekend bij je zijn via een van hun andere cursussen, workshops of de vele  filmpjes die ze gratis delen op social media.

Ken je hen nog niet, dan eerst een kleine introductie.

Rolf en Melanie, de oprichters van Happy With Yoga, zijn beiden yoga instructeurs en hebben de nodige trainingsuren gevolgd in Nederland en buitenland.

Hun passie voor yoga is ontstaan nadat ze beiden zelf in een burn-out hebben gezeten en beseften dat er meer moest zijn in het leven. Na een eerste yoga sessie waren ze zo enthousiast geworden dat ze van yoga hun lifestyle hebben gemaakt. Ze reizen veel en tijdens deze reizen zijn ze zelf bezig met yoga trainingen volgen, maar geven ze die ook. Verder geven ze naast online cursussen en hun eigen yoga kanaal ook live workshops en organiseren ze retraites.

Hun passie voor yoga, maar ook mindfulness en meditatie is overduidelijk op te merken. Ze zijn goed in wat ze doen en vinden het leuk om hun kennis te delen.

Dat is ook te zien aan de vele volgers op facebook +12.500, op YouTube ruim 10.000 en Instagram zelfs meer dan 21.000 volgers.

Wat ga je doen met deze cursus?

Met deze online cursus ga je aan de hand van oefeningen je chakra’s onderzoeken. Je ontdekt waar blokkades zitten en de overtuigingen die daar bij horen.

Daarna worden met behulp van Yoga Nidra positieve intenties (Sankalpa) diep in je onderbewuste geïnstalleerd.

De beperkende overtuigingen (Sanskara) verdwijnen hiermee en maken plaats voor meer vermogende overtuigingen die ervoor zorgen dat je je beter gaat voelen en dat de blokkades opheffen. Prana gaat weer stromen en de chakra’s komen weer in balans.

Het resultaat?

 • Je krijgt helderheid over wie jij bent
 • Je voelt je krachtig en zeker
 • Je zit lekkerder in je vel
 • Je ervaart diepe ontspanning
 • Je voelt je energiek en gemotiveerd

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursus volg je in een ledenomgeving, de Academy van Happy with Yoga. Alles werkt soepel en het heeft een mooie vormgeving. Het ziet er clean uit, mooi, strak en overzichtelijk.

In het dashboard vind je alle cursussen die je hebt aangeschaft. Je vind ze daar gemakkelijk terug.

Bron: Happy with Yoga

Eenmaal in de cursus zie je ook weer dezelfde vormgeving terug, wat het makkelijk en duidelijk maakt. Ook daar werken de knoppen soepel.

De cursus begint met een introductie, welke door Rolf wordt gegeven. De introductie wisselt zich af met video en tekst. Deze afwisseling is prettig en werkt goed om de cursus te kunnen volgen.

In de introductie geeft Rolf aan hoe je de cursus het beste kunt volgen. Stapsgewijs licht hij alles toe. Deze kun je nog een keer nalezen in de instructie.

Rolf heeft een prettige, rustige stem en legt de materie goed uit. De introductie zit goed in elkaar en geen enkele stap wordt overgeslagen.

Werkboeken

Na de introductie werk je per chakra een werkboek af. Je leert wat de chakra’s betekenen en je ontdek je blokkades met de overtuigingen die daar bij horen.

Bron: Happy with Yoga

Daarna werk je aan een nieuwe positieve overtuiging. Je zou het een affirmatie kunnen noemen. In het Sankriet en bij yoga noemen ze dit een Sankalpa. Het is een intentie, een nieuwe werkelijkheid en overtuiging die je helpt, waarvan je wilt dat het de nieuwe realiteit is voor je en die je meer geluk oplevert ten opzichte van de beperkende overtuiging.

De beperkende overtuiging noemen ze Sankara’s.

Vervolgens ga je met Yoga Nidra aan de slag om de Sankalpa diep in je onderbewuste te installeren.

Yoga Nidra

Er zijn vijf krachtige meditatiesessies van circa 30 minuten die allemaal door Melanie zijn ingesproken. Dat doet ze op een prettige, zachte manier, zodat je met gemak de instructies wilt opvolgen.

Bron: Happy with Yoga

Het eerste wat me gelijk opviel is dat de meditaties zonder begeleidende muziek zijn. Nu weet ik niet of dat een kenmerk is van Yoga nidra, maar in andere meditaties ben ik gewend om een muziekje erbij te hebben. Zonder muziek werkt voor mij erg prettig.

Wel moest ik er in het begin aan wennen, want het kan eventjes stil zijn. De eerste keer dacht ik dat de audio vastliep, maar het bleek dat Melanie gewoon stil was en je de ruimte bied om de instructie goed op te volgen, vanuit gemak en waarbij je ruim de tijd krijgt. Er wordt niets afgeraffeld.

Belangrijk: voor wie is het en voor wie niet?

Dit is voor jou wanneer:

 • Je geïnteresseerd bent in het werken met het chakrasysteem en praktische oefeningen en technieken wilt leren
 • Je interesse hebt in Yoga Nidra
 • Je aan de slag wilt gaan met het veranderen van beperkende gedachtes en overtuigingen
 • Je behoefte hebt aan diepe ontspanning
 • Je serieus aan een veranderproces wilt werken
 • Je naar een transformatie verlangd die diepgaand en duurzaam is
 • Je gemotiveerd bent om met jezelf aan de slag te gaan

Dit is niet voor jou als:

 • Je snel even wat nieuws wilt proberen
 • Je naar een quick fix zoekt
 • Je op zoek bent naar een korte cursus
 • Als je alleen wilt mediteren

Zoek je dat, dan raad ik je aan verder te kijken. Betere alternatieven zijn andere producten van Rolf en Melanie zoals Yoga Nidra of een van de losse lessen. Ook de NLP Cursus Online van Marco Honkoop is dan een beter alternatief.  

Wat krijg je allemaal?

 • 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies – Waarde: € 47
 • Een uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s’ – Waarde: € 27
 • Een persoonlijk werkboek voor elk van de 7 chakra’s, inclusief sankalpa’s voor ieder chakra – Waarde: € 47
 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen – Waarde: € 27
 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel) – Waarde: € 27
 • Begeleiding van professionele Yogadocenten – Waarde: € 47
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Wat is de prijs?

De waarde van de cursus is 222,- Euro. Rolf en Melanie verkopen het echter niet voor die prijs. Ook niet voor EUR. 175,- wat ze makkelijk kunnen doen, maar ook dat doen ze niet.

De prijs van deze cursus is slechts 87,- Euro.

Via onderstaande link ben je verzekerd van de beste prijs!

Gebruik kortingslink >>

Wat gebeurt er na de betaling

Vrijwel gelijk, maar binnen een kwartier ontvang je de bevestiging. Je krijgt direct je inloggegevens waarmee je kunt starten.

Na een paar dagen krijg in de mail nog een berichtje van Melanie, om je te motiveren. Dat werkt goed en maakt dat je tijdens het proces geholpen voelt.

Garantie

Rolf en Melanie willen alleen maar klanten die zo ook daadwerkelijk kunnen helpen. Ze willen dat je tevreden bent met hun producten. De cursus kun je daarom geheel vrijblijvend 30 dagen uitproberen.

Ga je serieus aan de slag met dit programma dan heb je genoeg tijd om erachter te komen of het programma je helpt.

Mocht onverhoopt blijken dat het toch niet is wat je ervan verwacht hebt, dan hoef je dat enkel kenbaar te maken. Je loopt op die manier geen enkele risico.

Je hebt een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Mijn ervaringen met Yoga Nidra: een reis door de chakra’s

Ik vind de stemmen Rolf en Melanie prettig om naar te luisteren. Beiden spreken rustig en duidelijk en kunnen goed de materie uitleggen.

De online academy vind ik er verzorgd uitzien. Het heeft een rustige uitstraling en het is logisch ingedeeld.

De cursus heeft een logische opbouw: het begint met een rondleiding door de cursus, er wordt uitgelegd hoe de opbouw is van start tot einde.

De werkboeken zijn goed verzorgd. Het theoretische gedeelte was precies goed: niet te lang, niet te kort.

Hoewel de theorie en oefeningen in de werkboeken goed omschreven zijn en helder te volgen zijn, had ik ook een video of audio erbij gewild ter ondersteuning. Die miste ik. Dat kan ook voorkeur zijn, want zelf vind ik het prettig om het theoretische gedeelte in een audio of video aangeboden te krijgen en een handboek als naslag erbij te hebben.

Mijn tip: gun je zelf de tijd om er op je gemak er doorheen te gaan. Er is geen haast en je hoeft het niet af te raffelen.

Als je in de training iets tegenkomt wat je niet begrijpt dan heb je of de instructie in de video’s niet goed opgevolgd of de instructie in de handleidingen gemist.

Twee keer betrapte ik mezelf daarop. Nu weet ik van mezelf dat ik er snel door heen wil en dat ik ongeduldig ben. Daarom volg ik niet altijd nauwgezet de instructies en handleidingen.

Op een bepaald moment in de cursus begreep ik iets niet. Daardoor moest ik toch de handleiding er weer bij nemen en de instructie weer terug zien. Bleek dat het allemaal gewoon netjes is toegelicht.

De audio’s van Nidra Yoga met Melanie vind ik zeer aangenaam. Deze kun je ook prima gebruiken zonder het chakrawerk en puur ter ontspanning.

Conclusie Yoga Nidra: Reis door de chakra’s Review

Ron en Melanie hebben weer een mooi programma ontwikkeld.

Dit programma is duidelijk niet bedoeld om er even snel doorheen te gaan. Je gaat een commitment aan met jezelf en het enige wat je kan doen is het proces te volgen.

Wanneer dit je aanspreekt, zal het je veel opleveren en kan ik het je van harte aanbevelen.

Wil je ook een reis naar je chakra’s maken?

Maak hem samen met Rolf en Melanie van Happy with Yoga. Pak die die kans!

Ja, ik wil de reis maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *